Σοκ προκαλούν οι εικόνες από μια αδέσποτη σκυλίτσα, η οποία δέχτηκε ένα βέλος τοξοβολίας στο σώμα της από αδίστακτο δράστη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Ακτινογραφία που δείχνει το μέγεθος της ζημιάς στο σώμα της σκυλίτσαςΤο δύστυχο τετράποδο εντοπίστηκε μέσα στο αίμα από τη γυναίκα, που το φρόντιζε. Άμεσα, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου υπεβλήθη σε ακτινογραφία. Το μέγεθος της ζημιάς ήταν μεγάλο, καθώς το βέλος είχε εισέλθει από την περιοχή του στέρνου, τρυπώντας τους πνεύμονες κινούμενο ραχιαία της καρδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δύναμη του αιχμηρού αντικειμένου ήταν τέτοια που κυριολεκτικά διαπέρασε το σώμα του ζώου. Η σκυλίτσα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, παρά την επιτυχημένη αφαίρεση του βέλους, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Συνεχή τα κρούσματα κακομεταχείρισης στους Αγίους Θεοδώρους

Εθελόντρια της ομάδας «Αδέσποτα Ζώα Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας» επικοινώνησε με το zougla.gr και κατήγγειλε πως το απίστευτο περιστατικό συνέβη περίπου στις 08.30 το πρωί της Πέμπτης, έξω από πολυσύχναστο σούπερ μάρκετ, πολύ κοντά σε σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει, ο δράστης φέρεται πως επιχείρησε να τραβήξει το μεταλλικό βέλος, μήκους 1,5 μ., από το σώμα της σκυλίτσας, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο πόνος που προκλήθηκε στο άτυχο ζώο ήταν τεράστιος, μεγαλώνοντας την οργή των φιλόζωων της περιοχής, οι οποίοι κάνουν ό, τι μπορούν για να φροντίσουν και να προστατέψουν τα αδέσποτα. Το αιχμηρό αντικείμενο θα εξεταστεί από τη σήμανση, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Στην καταγγελία της, η εθελόντρια της ομάδας «Αδέσποτα Ζώα Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας» αναφέρει πως τα περιστατικά κακομεταχείρισης των αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχή. Δεκάδες σκυλιά έχουν βρει τραγικό θάνατο από φόλες μέχρι… αυτοσχέδια σπαθιά. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αποτελεί το γεγονός πως μια ημέρα μετά το απίστευτο περιστατικό με τη σκυλίτσα, τρία ακόμη σκυλιά ξεψύχησαν -και πάλι πολύ κοντά στο δημοτικό σχολείο Αγ. Θεοδώρων-, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια δηλητηρίασης.

Η άτυχη σκυλίτσα

Το βέλος που σκότωσε τη σκυλίτσα

Με όλο και περισσότερα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης αδέσποτων ζώων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Εύβοια, Άρτα, Καλάβρυτα) να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προωθεί την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους παραβάτες.

Ρεπορτάζ: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

Σε καλά χέρια η τραυματισμένη -από σκάγια- σκυλίτσα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 07:25

Πρωτιά Αττικής και Κρήτης στην κακοποίηση ζώων, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 13:05

Σοκ: Σκύλος ξεψυχάει στα Τρίκαλα από κατανάλωση φόλας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, 15:22

Άρτα: Σοβαρά τραυματισμένο το σκυλάκι που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ζωντανό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, 14:14  

Εύβοια: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του αδέσποτου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014, 19:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης