Μπορεί στο ζήτημα των ελληνικών τραπεζών να προέκυψε φως στο τούνελ της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ωστόσο φαίνεται πως οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τα βιβλία, τα φαρμακεία και το γάλα συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), παράγοντας του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ελληνική πρόταση για τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο, εντός των φαρμακείων, με πλαφόν την ανώτατη τιμή. Ενώ, σχετικά με το claw back, δήλωσε ότι «συζητούμε πού θα μπει ο “κόφτης”. Περίπου στα 2 δισ. ευρώ, εμείς θέλαμε παραπάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Υπουργείο Οικονομικών διεξήχθη και συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου Ανάπτυξης επεσήμανε ότι υπάρχει σύγκλιση με την τρόικα όσον αφορά την τιμή των βιβλίων, αλλά τα άλλα βασικά θέματα (π.χ. γάλα, φάρμακα) παραμένουν ανοιχτά. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργού Ανάπτυξης και επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν από την προσεχή Τετάρτη, με την επάνοδο στην Ελλάδα των εκπροσώπων των δανειστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης