«Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα απ’ το τι ψήφισε ο καθένας. Χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», επισημαίνοντας ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος. «Χρέος μας η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής σταθερότητας», τόνισε.



«Αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ, που εισηγείται τη διευθέτησή του.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των δηλώσεών του, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης