Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, για την κομματική συνεστίαση ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Λέσχη Αξιωματικών στον Καρτερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων: «Να δεχτούμε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο δε γνωρίζουν… Ο φερόμενος για υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Ανδρουλάκης δεν όφειλε να γνωρίζει..;» Και τόνισε: «Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Λέσχη Αξιωματικών του Στρατού για πολιτικές συναθροίσεις και ότι με τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν το θεσμό που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων;»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου Κρήτης:

«Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η πραγματοποίηση μίνι κομματικής συνεστίασης στελεχών τουΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κοινώς Συμπαράταξης στη θερινή Λέσχη Αξιωματικών της Αεροπορίας (!!), στην παραλία του Καρτερού, χθες το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δεχτούμε ότι δε γνωρίζουν τα όσα ορίζει το Σύνταγμα για την κομματική ουδετερότητα των ενόπλων δυνάμεων και των εγκαταστάσεων τους! Ο φερόμενος για υποψήφιος πρόεδρος δεν οφείλει να το γνωρίζει;

Δεν γνωρίζουν άραγετο άρθρο 29 παρ. 3 του Συντάγματος: «Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας»;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Λέσχη Αξιωματικών του Στρατού για πολιτικές συναθροίσεις και ότι με τέτοιες συμπεριφορές πλήττουν το θεσμό που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων;»

Δείτε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου εδώ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης