Toυ Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονες αντιδράσεις από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη να ορίσει την Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λόγω αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν κάθετα αντίθετος στην επιλογή, ενώ αρνητικός εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα, στην άτυπη επιτροπή που συγκλήθηκε για να εγκρίνει τον διορισμό της κ. Παναρίτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ψήφισε κατά, ο Γιάννης Δραγασάκης λευκό, ενώ υπέρ τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Σταθάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονα αντέδρασε στην επιλογή Παναρίτη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Σε δύο αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια. Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

Το Σάββατο πήρε σειρά ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν ο πλέον κατηγορηματικά αντίθετος στην επιλογή Παναρίτη, καθώς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα!Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, έκανε retweet σχετικό σχόλιο του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή δήλωσε: «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκεται στη Μόσχα και ο οποίος μάλιστα ζήτησε την ανάκληση του διορισμού της κυρίας Παναρίτη.

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης