«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία για το χρέος της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το πέρας των τεταμένων συνομιλιών με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη επί του θέματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ»«Θέλουμε μία συμφωνία και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε συμβιβασμούς για να το επιτύχουμε αυτό» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Reuters. «Το κόστος του να μην έχουμε μία λύση θα ήταν τεράστιο για όλους μας, την Ελλάδα και την ευρωζώνη». Όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, η διαδικασία για την επίτευξη μίας συμφωνίας είναι δύσκολη αλλά «θα έχουμε μία λύση στο τέλος».

«Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στη Βουλή και να τηνΤις τρεις ελληνικές κόκκινες γραμμές που έθεσε στους ομολόγους του παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης μετά το Eurogroup υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα απο τη Ρίγα της Λετονίας για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης αναγνώρισε ότι η συζήτηση για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν έντονη, πλην όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός εξήγησε ότι «όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις». Ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε την ενοχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις πολλών ομολόγων του.

Οι κόκκινες γραμμές

Τις τρεις ελληνικές κόκκινες γραμμές που έθεσε στους ομολόγους του παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης μετά το Eurogroup παραδεχόμενος την ανάγκη για επιτάχυνση και εκτιμώντας ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία, ότι θα γεφυρωθούν οι διαφορές.

Ο ΥΠΟΙΚ, αναφέρθηκε στην άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε:

· άμεση μείωση συντάξεων ειδικά των επικουρικών

· Πλειστηριασμούς 1ης βασικής κατοικίας

· Πρωτογενή πλεονάσματα επόμενων ετών τα οποία θα υποθάλπουν τον ρυθμό ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης