Πάγιο αίτημα των θεσμών ήταν η υλοποίησης της απόφασης μεταφοράς των διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου, δήμων και περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων προγραμματίζεται αύριο να κατατεθεί στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας έκανε λόγο για ρευστά διαθέσιμα ύψους 2 έως 2,5 δισ. ευρώ που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να επενδυθούν σε ρέπος, εξηγώντας ότι συνολικά τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανέρχονται σε 5,5-6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Μάρδα.

«Σας καλούμε να βάλετε τα κεφάλαιά σας σε λογαριασμό της ΤτΕ με επιτόκιο τουλάχιστον 2,5%», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινώντας την εισήγησή του στο δ.σ. της ΚΕΔΕ.

«Αν τα χρειαστούμε, μπορούμε να τα δανειστούμε», συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας, εξηγώντας πως «αν εσείς χρειαστείτε αυτά τα χρήματα, μετά το 15θημερο-20ημερο, θα τα πάρετε πίσω». Για ποσό, «λιγότερο από 10% της συμβολής σας τα παίρνετε αμέσως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης