Σύσκεψη-αστραπή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης της Τρόικας στην Ελλάδα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο λόγω και της αναμενόμενης δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε: «Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα. Δεν τα βρήκαμε. Έχουμε σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε τη σύσκεψη λίγο μετά τη γνωστοποίηση της αναβολής της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, η τρόικα δεν θα έρθει την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με στόχο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπάρξει κατάληξη μέχρι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, «η τρόικα θα έρθει μετά το Eurogroup». Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παραμένουν ανοιχτά κάποια θέματα»

«Δεν με προβληματίζει η απόφαση των δανειστών να αναβάλουν την άφιξή τους στην Αθήνα, διότι δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σε συμφωνία σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Δεν τα βρήκαμε. Διαφέρουμε σε ορισμένα ζητήματα ακόμα».

«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι είναι αυτό που παραμένει ανοιχτό μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας είπε: «Είναι δύο με τρία διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά. Η τρόικα θα έρθει μετά το Eurogroup. Θα έρθουν, όμως, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας από τη Δευτέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης