Tη δική του απάντηση δίνει ο Πέτρος Δούκας στα δημοσιεύματα για τη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2010.

«Διάβασα στις εφημερίδες ότι ίσως μου ζητηθούν συμπληρωματικές διευκρινίσεις για το Πόθεν Έσχες μου του 2010. Θέλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιουσία μου και οι τραπεζικές μου καταθέσεις εμφανίζονται σε ΟΛΑ τα πόθεν έσχες μου (από το 2004) και προήρθαν από την πολύχρονη και σκληρή εργασία μου σε πολύ σημαντικές θέσεις πρώτα στο εξωτερικό και μετά στην Ελλάδα* (δηλαδή από εισοδήματα δηλωμένα και φορολογημένα και ελεγμένα από τις φορολογικές αρχές.)

*Να υπενθυμίσω πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι για πάνω από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Σε ηλικία 32 ετών προήχθη στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Σίτιμπανκ στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 33 ετών τοποθετήθηκα Γενικός Διευθυντής και Treasurer της Σίτιμπανκ γιά όλη την Ελλάδα. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, της Έρικσον Ελλάδας, του Ομίλου NetMed-Nova, Συμπρόεδρος του ΔΣ της Πέπσικο Ελλάδας, καθώς επίσης και Senior Economic Advisor της Μεριλ Λύντς, της Σάνουα Μπανκ Τόκυο και της Eurobank, ενώ η εταιρεία μας Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ είναι από τις πιο πετυχημένες στον χώρο των αγοραπωλησιών και συγχωνεύσεων και στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων. Προκειμένου να κατέλθω στις εκλογές του 2004, παραιτήθηκα απο Πρόεδρος της Νόβα, της Έρικσον και της Πέπσικο, ενώ απενεργοποίησα και την Κάπιταλ Πάρτνερς ΑΕ.

Οι καταθετικοί μου λογαριασμοί εμφανίζονται μειωμένοι το 2010, γιατί μέρος από αυτούς τους καταθετικούς λογαριασμούς τοποθετήθηκε σε χρηματιστηριακό λογαριασμό και σε επενδυτικό λογαριασμό (δεν ήμουν πλέον βουλευτής), και υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών παραστατικών (τα οποία όμως ήδη έχουν κατατεθεί.) Δηλαδή, τα αθροίσματα των 3 αυτών λογαριασμών εξηγούν και την μείωση του τραπεζικού λογαριασμού του 2010 και τα πόθεν έσχες όλων αυτών των ετών (προς αποφυγή “παρεξηγήσεως” ότι έχω βρεθεί έστω και με μισό ευρώ παραπάνω απ´ ότι είχα πριν εκλεγώ βουλευτής το 2004!)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχετικά παραστατικά με αυτούς τους 3 λογαριασμούς (καταθετικό, χρηματιστηριακό, επενδυτικό) έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση των πρ. Συναδέλφων και της Επιτροπής για να δώσω κάθε επιπλέον διευκρίνιση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης