Στη δήλωσή του σχετικά με τις χώρες του Νότου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων επανήλθε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσω συνέντευξής του που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τα έριξε στην κούραση και δήλωσε ότι αισθάνθηκε σαν να «διέπραξε έγκλημα πολέμου», τονίζοντας πως δεν θα έπρεπε να είχε δεχτεί τόσο μεγάλη επίκριση από όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «De Volkskrant» έδειξε να επιμένει στο μήνυμα που περνούσε με τα σχόλια για τις γυναίκες και τα ποτά, αλλά προτίμησε να το ελαφρύνει κάπως λέγοντας: «Η κούραση ίσως έπαιξε κάποιο ρόλο, ήταν τρεις μέρες μετά τις ολλανδικές εκλογές. Ίσως να το είχα θέσει διαφορετικά. Όμως, ήταν ο τρόπος μου για να ξεκαθαρίσω ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές και αναρωτήθηκε: «Αλλά τι θα έπρεπε να πάρω πίσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα;».

«Η δουλειά μου στο Eurogroup τυγχάνει ακόμη εκτίμησης» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Ο θυμός με τη συνέντευξη ήταν θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικών κρίσης. Μέρος των χωρών της Ευρωζώνης θεωρεί ότι οι πολιτικές αυτές είναι υπερβολικά βορειοευρωπαϊκές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Επιμένει στις προσβλητικές του δηλώσεις ο Ντάισελμπλουμ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης