Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ θα πραγματοποιήσει στις 29 και στις 30 Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας -κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εμίρης του Κατάρ και ο πρωθυπουργόςΚατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις τόσο με τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Hamad Bin Khalifa Al Thani, όσο και με τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, γεγονός που προϊδεάζει για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης του Κατάρ για επενδύσεις στη χώρα μας.

O κ. Σαμαράς θέλει και επιδιώκει τα ταξίδια που πραγματοποιεί να είναι πολύ καλά προετοιμασμένα και να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Τον πρωθυπουργό θα τον συνοδεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη Σαμαρά σηματοδοτεί την επίθεση «επιχειρηματικής γοητείας» που πραγματοποιεί η Αθήνα με στόχο τα Εμιράτα. Από τη σύνθεση της αποστολής συμπεραίνεται πως οι τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος είναι οι κατασκευές και το real estate, οι τράπεζες, τα τσιμέντα, το φυσικό αέριο αλλά και οι υπηρεσίες.

Οι κ.κ. Ν. Νανόπουλος, Σ. Λεκκάκος, Β. Μαρινάκης και Γ. ΑγγελικούσηςΗ επιχειρηματική αποστολή είναι πολυάριθμη. Από τον τραπεζικό τομέα, συμμετέχει ο Νίκος Νανόπουλος και ο Σταύρος Λεκκάκος από την Πειραιώς, και ο Δημήτρης Μαντζούνης και ο Αρτέμης Θεοδωρίδης από την Alpha Bank. Από τον εφοπλιστικό κλάδο, παρόντες στο Κατάρ θα είναι ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Νίκος Τσάκος και ο Γιάννης Αγγελικούσης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει, επίσης, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου, ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, ο Νίκος Μάνεσης της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Χάρης Σαχίνης της ΔΕΠΑ, ο Γιώργος Μυλωνάς της Aloumil και, από τον κατασκευαστικό κλάδο, ο Δημήτρης Καλλιτζάντσης της Άκτωρ, ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ, ο Χρήστος Ιωάννου της JP Άβαξ και ο Νίκος Θεοδωρίδης της Αρχιρόδον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης