«Δεν μπορεί να ξηλωθεί το μνημόνιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για λάθος της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες στο πρώτο διάστημα, ενώ αναφορικά με το χρέος είπε ότι η σχετική Επιτροπή της Βουλής θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του The Press Project, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα της ορμής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο Ν.Φίλης σημείωσε ότι είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και ότι τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν. «Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε μερικά ζητήματα κρίσιμα στη διαπραγμάτευση.

«Δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» επισήμανε, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη επιλογή ρήξης με τους δανειστές είπε ότι «ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης