«Δεν μας πέρασε από το μυαλό καθόλου, όταν σχεδιάζαμε αυτά τα μέτρα, να πάμε σε εκλογές» τόνισε σε πρωινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο κ. Φλαμπουράρης παράλληλα προειδοποίησε τη Νέα Δημοκρατία πως «αν πάμε τώρα σε εκλογές, θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ή να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τρία χρόνια. Θα δείτε ότι αυτό ήταν ένα βήμα κι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα ανατραπούν οι σφυγμομετρήσεις της στιγμής».

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως τα μέτρα που προαναγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό προέκυψαν από την υπέρβαση των στόχων, διευκρινίζοντας ότι «αν είχαμε δύο δισ., θα έπαιρναν και οι άνεργοι επίδομα».

Σε ερώτηση εάν τα μέτρα αυτά έχουν την έγκριση των δανειστών είπε ότι «αφού είναι από τα πλεονάσματα που διαθέτουμε εμείς, δεν χρειάζεται ‘άδεια’ από τους δανειστές, αν δεν είχαμε πιάσει τους στόχους μας, ίσως χρειαζόταν να επέμβουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως το επίδομα αφορά τους συνταξιούχους που προς το παρόν λαμβάνουν συντάξεις από 0 έως 850 ευρώ μικτά.

Αυτό που δεν μπόρεσε να διευκρινίσει είναι αν στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ληφθεί υπ’ όψιν το άθροισμά τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων θα λάβουν και οι δύο σύζυγοι το επίδομα.

Το επίδομα δικαιούνται και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία προσωρινή σύνταξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης