Για την δημιουργία του μουσείου και εκπαιδευτικού κέντρου για το ολοκαύτωμα στην Θεσσαλονίκη και την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η δημιουργία του μουσείου είναι ιστορική ευθύνη της πόλης και όχι υποχρέωση, ενώ επανέλαβε ακόμα μια φόρα ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στην Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δημιουργία του μουσείου και του εκπαιδευτικού κέντρου για το ολοκαύτωμα είναι μια ιστορική ευθύνη της πόλης και όχι υποχρέωση, για την ανάδειξη της ιστορίας της, το σεβασμό στους συμπολίτες που χαθήκαν όπως χαθήκαν και φυσικά δίνει το στίγμα του φρονήματος της πόλης. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα σε αυτόν τομέα, αλλά τουλάχιστον σήμερα σηματοδοτείται η μέρα που ξεκινάει αυτή η προσπάθεια», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Για μένα για τη Χ.Α δεν μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη».

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ακόμα και στην σημασία της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών, δηλώνοντας ότι« Η δημιουργία του πράσινου σταθμού, πράσινου σημείου, για την μεταφόρτωση ανακυκλώσιμων υλικών και την χρησιμοποίηση του τρένου σαν μέσο μεταφοράς οικολογικού και πιο φτηνού από τα αυτοκίνητα στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη Σίνδο, είναι μια ένδειξη σοβαρότατη για το ποσό σοβαρά έχει πάρει ο δήμος Θεσσαλονίκης το θέμα της ανακλώσης», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με πληροφορίες από thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης