«Για πρώτη φορά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δίνει την δική του εκδοχή αναφορικά με την συμφωνία των Βρυξελλών» αναφέρει η βελγική εφημερίδα «Le Soir» όπου έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, όχι γιατί ήμασταν υπερβολικά σοφοί αλλά γιατί φοβόμαστε. Ο φόβος ήταν αυτός που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο υπάρχει η ανακούφιση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρόεδρο της Κομισιόν «είναι λάθος η Ελλάδα να αισθάνεται ταπεινωμένη, γιατί ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τα πάντα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ο κ. Γιούνκερ εκφράζει επίσης την ανησυχία του όχι μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας αλλά για την Ευρώπη γενικότερα δεδομένου του μεταναστευτικού προβλήματος γιατί, όπως ο ίδιος έχει διαπιστώσει, υπάρχει μία ρήξη στους δεσμούς της αλληλεγγύης. Επιπλέον, αναφέρεται «στους παλιούς δαίμονες, τα εθνικά αισθήματα που είναι ενάντια στα άλλα που είναι ζωντανά».

Για τον Γιούνκερ υπάρχουν Ευρωπαίοι που δεν αγαπούν την Ευρώπη. «Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση γεννημένη από την λαϊκή θέληση, έγινε ένα σχέδιο της ελίτ, που εξηγεί το χάσμα μεταξύ της κοινής γνώμης και της ευρωπαϊκής δράσης», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης