Toυ Φώτη Τριάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια. Πρώτα ψήφισε τις δύο ρυθμίσεις της κυβέρνησης και εν συνεχεία υπέβαλε την παραίτησή του.

«Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ψυχάρης.

«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλο. Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης» αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H επιστολή παραίτησης:

Ο βουλευτής προτίμησε να μη δώσει ο ίδιος στους δημοσιογράφους την παραίτησή του, αν και όλο το προηγούμενο διάστημα περνούσε πάντα από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών. Xρέη… «ταχυδρόμου» ανέθεσε στη συνεργάτιδά του η οποία φρόντισε να διανείμει την επιστολή…

Τη θέση του στο Κοινοβούλιο παίρνει ο επιλαχών βουλευτής Αλ. Μωραϊτάκης.

To παρασκήνιο

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους παραίτησής του είναι και η διάδοχη στο σχήμα του ΔΟΛ, καθώς, όπως φημολογείται, ο πατέρας του Σταύρος Ψυχάρης ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του ομίλου. Επίσης, κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν ότι ο βουλευτής είχε δυσαρεστηθεί για τη μη υπουργοποίησή του, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ενημέρωσε για την απόφασή του.

Α. Ψυχάρης: Ποιος είμαι

Α. Μωραϊτάκης: Ποιος είμαι


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Με τη ξαφνική παραίτηση του βουλευτή Ανδρέα Ψυχάρη (σ.σ παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή γιατί συνήθως οι περισσότεροι παραιτούνται από την κοινοβουλευτική ομάδα) και με δύο απώλειες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με την περιβόητη τροπολογία του ΕΝΦΙΑ.

«Παρών» ψήφισαν οι Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής, αφού από χθες είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έγιναν στην τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σφόδρα ενοχλημένοι έδειχναν και κυβερνητικοί βουλευτές αλλά την ώρα της ετυμηγορίας ψήφισαν κανονικά υπέρ επιβεβαιώνοντας το «λέμε και καμία βλακεία να περνάει η ώρα».

«Επιτέλους, ας πάει και κάποιος σπίτι του!», αναφώνησε την προηγούμενη μέρα μέσα στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, ο οποίος επιπροσθέτως ζήτησε να έρθει ο Γκίκας Χαρδούβελης να έρθει να δώσει εξηγήσεις.

Ούτε ο Γκίκας Χαρδούβελης ήρθε, ούτε αλλαγές έγιναν και ο…Βλάχος ψήφισε. Γιατί απλά… Πονηρός ο βλάχος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης