Ίδια γεύση στο μενού της διαπλοκής. Το σκάνδαλο της Siemens, ο Χριστοφοράκος, ο Τσοχατζόπουλος, το ξεχασμένο εκατομμύριο του Σταθάκη, οι εργολαβίες του Φλαμπουράρη, ήταν μερικά από τα κομμάτια του παζλ που συνέθεταν τις κατηγορίες των κομμάτων που εναλλάχτηκαν στην εξουσία. Όλοι τους προσπάθησαν σε μια εννιάωρη συζήτηση να δείξουν πόσο λιγότερο διαβρωμένοι είναι. Δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις προσωπικές επιθέσεις και από τον κατήφορο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα ίδια ονόματα, ίδιες διευθύνσεις, ίδιες καταγγελίες, σαν να λέμε μία από τα ίδια.

Ίδιο μενού για τον κόσμo που τον μαστίζουν χιλιάδες προβλήματα και αναγκάστηκε να ακούσει για μια ακόμη φορά για τον Άκη Τσοχατζόπoυλο, το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, για τις πρώιμες καταλήψεις του Τσίπρα, για τον νεότερο πολιτικό κρατούμενο που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκαν σε αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για τη διαπλοκή, τη Δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες. Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν έλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις και οι εμπρηστικές ατάκες, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μην παρουσιάζουν… ονόματα και διευθύνσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε λεκτικές κορώνες και ανούσια σχόλια.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και διεξήχθη σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του»

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έκανε… καθημερινότητά του τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για χορήγηση δανείων χωρίς εγγυήσεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή πολλά από αυτά να μην εξυπηρετούνται, προκαλώντας πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.

«Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά που χρωστάτε στον ελληνικό λαό και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη​

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «νόμιμη». Όπως είπε, αποδείχτηκε στην πράξη η θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή που διογκώθηκε με τη Νέα Δημοκρατία.
«Δεν έχω δεσμεύσεις σε κανέναν, δεν χρωστώ σε κανέναν, δεν κάνω πίσω… Δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζουν «παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού».

«Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά που χρωστάτε στον ελληνικό λαό και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε την πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα:



«Λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη»

Όσον αφορά στη Δικαιοσύνη και το φλέγον ερώτημα των ημερών για την ανεξαρτησία του συγκεκριμένου τομέα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν ως… γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών εκκρεμοτήτων, παρεμποδίζοντας κατά το δοκούν το έργο των δικαστών.

«Με εμάς καμία υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο. Καμία υπόθεση δεν θα ξεχαστεί. Εδώ και 1,5 χρόνο (σ.σ.: που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία) κανένας δικαστής δεν αισθάνεται τη δαμόκλειο σπάθη της εκτελεστικής εξουσίας» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «λαϊκή απαίτηση» να βρουν εκ νέου οι δικαστές το θάρρος να κάνουν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και ανεξαρτησία.

«Για εσάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι η ακρωτηριασμένη Δικαιοσύνη. Για εμάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι αυτή που ερευνά και αποδίδει το δίκαιο παντού» σχολίασε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του με συνεχείς αναφορές στην υπόθεση της Siemens, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Aν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων, όπως μου λέτε, ο κ. Μητσοτάκης είναι παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

«Οφείλετε (κ. Μητσοτάκη) μια απάντηση στον ελληνικό λαό σ’ ένα και μόνιμο ερώτημα: Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη, ναι ή όχι;» τόνισε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια κατέβηκε από το βήμα.

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός της χώρας»

Για έναν πρωθυπουργό σε κατάσταση απελπισίας που λειτουργεί με αλαζονεία, διχάζοντας την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

​Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Τσίπρα «μια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση», βουτηγμένη στην οργή και την αλαζονεία

Σηκώνοντας το «γάντι» που του πέταξε ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από εσάς και πρέπει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, να αποκατασταθούν τραυματισμένες αξίες και να θωρακιστεί το οικοδόμημα της αστικής Δημοκρατίας», έτσι ώστε «να κάνουν ενωμένοι όλοι οι Έλληνες ένα άλμα στο μέλλον».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Τσίπρα «μια κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση» βουτηγμένη στην οργή και την αλαζονεία.

«Δεν αξίζετε να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της χώρας» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία, αλλά στερήσατε από τους συμπατριώτες μας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας».

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε τον δημόσιο διάλογο με ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας και λαϊκισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι «είστε ήδη παρελθόν, μαύρο και σκοτεινό στη συνείδηση των πολιτών».

«Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. Έχετε ηττηθεί κ. Τσίπρα. Το γνωρίζετε και γι’ αυτό αντιδράτε έτσι» τόνισε.



«Δεν θα μας κουνάτε το δάκτυλο»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τα περί… διαπλοκής στη ΝΔ που υποστήριξε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, περνώντας άμεσα στην επίθεση.

«Εσείς δεν φάγατε με τον Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Ποιον κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης​Ειδικότερα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το διαμορφωθέν σύστημα, προχωρώντας όμως σε κρυφές συναλλαγές μαζί του με απώτερο στόχο να το ελέγξει.

«Εσείς δεν φάγατε με τον Ψυχάρη παρέα με μια γάτα; Ποιον κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας με νόημα:

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα… Γι’ αυτό, δεν θα μας κουνάτε το δάκτυλο».

Οι δευτερολογίες

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διάβασε την ομιλία του σαν να μην τρέχει τίποτα», παρά τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πει αν υπήρξε «σκάνδαλο Siemens», αλλά και να αναφερθεί στα «θαλασσοδάνεια της Ν.Δ.».

«Αντίθετα φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων» είπε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη». Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. Για τις κατηγορίες που δέχτηκε από τον κ. Μητσοτάκη για την off shore στην Αυγή απάντησε: «Δεν υφίσταται off shore εταιρεία στην Αυγή. Είναι νομιμότατη εταιρεία. Άνθρακας και αυτός ο θησαυρός.»

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του, έκανε απόπειρα bullying στους δικαστικούς».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρεις ημέρες στη Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

Αναφορά στον «κομιστή»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η αντιπολίτευση επικαλείται πρωτοσέλιδα κίτρινων εφημερίδων όπως του «Πρώτου Θέματος» και του «κομιστή», ο οποίος, όπως ανέφερε, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αλλά αναμένεται να προσέλθει στο μέλλον…

«Δεν ξέρω κανένα “λαγό” που να πληρώνει εκατομμύρια. Αφού δεν βρήκατε να πείτε κουβέντα, φέρατε τη λίστα Τσίπρα, αναμασήματα από τα πρωτοσέλιδα κίτρινου τύπου όπως για παράδειγμα τη σπέκουλα του “Πρώτου Θέματος” και του “κομιστή”. Αναμασάτε συκοφαντίες αποδεικνύοντας την ποιότητα του πολιτικού σας λόγου» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα:

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα, σημειώνοντας ότι δεν γίνονται από τράπεζες, αλλά από ΔΟΥ σε συνεργασία με δήμους. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση να προστατέψει την α’ κατοικία για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. «Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το Δημόσιο».

Πριν κλείσει τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά της πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ: «Δεν άκουσα την κα. Γεννηματά να πει κουβέντα για τα θαλασσοδάνεια και πώς θα τα επιστρέψει τον ελληνικό λαό. 

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης». «Ποιοι είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την κα. Γεννηματά να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις».

Στρέφοντας εκ νέου τα «βέλη» του κατά του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε: «Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχε συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές 356 φορές. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια». Καταλήγοντας, είπε ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, «από τη μία ένας κόσμος χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος».

Η δευτερολογία Μητσοτάκη:

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος πρωθυπουργός» τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα. «Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Επανέλαβε ότι «κάθε μέρα που περνάει, το τίμημα από την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι πολύ βαρύ».«Μιλήσατε για τα δάνεια των κομμάτων και ενδεχόμενη ζημιά στις τράπεζες. Δεν ντρέπεστε να μιλάτε όταν με τους δικούς σας χειρισμούς και του κ. Βαρουφάκη, οι τράπεζες ζημιώθηκαν 25 δισ. ευρώ;».

«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens» σχολίασε για το πολύκροτο αυτό θέμα. «Το ερώτημα όμως είναι τι κάνει η δική σας κυβέρνηση σε αυτό και γιατί υπήρξε ο κίνδυνος παραγραφής». «Αν δεν αρέσει (στην κυβέρνηση) ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ψεύδεται και ότι είναι «πιο παλιός από το παλιό». Για το «θαλασσοδάνειο» του Κήρυκα Χανίων ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αλλού να ψάξετε για θαλασσοδάνεια. Ψάξτε τα στον κ. Καλογρίτσα». 

Εν συνεχεία, ο προέδρος της Ν.Δ., αναφέρθηκε στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του κ. Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις».

«Σήμερα το Eurogroup δεν αποδέσμευσε όλη της δόση. Και ο κ. Τσακαλώτος έχει το θράσος να λέει ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά. Βέβαια, γιατί προορίζονταν για την πραγματική οικονομία. Αλήθεια δεν τα χρειαζόμασταν;»  διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό το σχόλιο του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο για να «ξεκαθαρίσει ένα εθνικό ζήτημα» όπως είπε: «Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε όσα είπατε ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ και την ανακοίνωση του Eurogroup. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα» που χρειάζονταν για να κλείσει η αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι λόγω τεχνικού ζητήματος δεν εκταμιεύθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και «έσπασε» σε δύο μέρη.

Κλείνοντας με τριτολογία του, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν «έπεισαν κανέναν». «Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, για αυτά που μάθαμε και για όσα δεν μάθαμε. Αυτά που δεν μάθαμε, μάλλον είναι περισσότερα» είπε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαρκώς επιχειρούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με μηνιαίο μισθό 15.000 ευρώ, ενώ σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στον Δήμο Ευόσμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενημερώθηκε πως δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες.

 
Φ. Γεννηματά: «Μηδενίσατε τις θυσίες του ελληνικού λαού»

Μηδενισμό των θυσιών του ελληνικού λαού καταλόγισε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. «Καταφέρατε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα της ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε ότι «ο “τζάμπα μάγκας” το έβαλε στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όσα μας κατηγόρησε».

Η κα. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ. «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους (υποστηρικτές) του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009» πρόσθεσε.

Η κα. Γεννηματά έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο συζήτησης στην Ολομέλεια, σημειώνοντας ότι ντράπηκε που την παρακολούθησε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση και πολιτική».

Επανέφερε επίσης την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία από το 2000 και μετά.

Αναφερόμενη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη Δικαιοσύνη δικό του στέλεχος. «Σας καλώ να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα» πρόσθεσε.

Εν συνεχεία διερωτήθηκε: «Η έρευνα σας ασχολήθηκε με όλο το παρελθόν; Ή ακολούθησε επιλεκτική διαδρομή; Μήπως για μία ακόμη φορά η περίοδος 2004-2009 ήταν απούσα;»

«Το σιντριβάνι της Κουμουνδούρου έγινε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ που μέσα μπαίνουν διεφθαρμένοι και βγαίνουν αναβαπτισμένοι άδολοι επαναστάτες» υπογράμμισε η κα. Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνησή ότι «ξεχνά όσα έλεγε για αεροδρόμια, λιμάνια και εθνικές οδούς». «Δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ξέρουν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι, αν δεν «σήκωνε» η αντιπολίτευση το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, «ο κ. Καλογρίτσας θα οργάνωνε το κανάλι του με την αίθουσα σύνταξης στην Πλατεία Κουμουνδούρου».

Σχολίασε επίσης ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» έχει τους φυσικούς του αυτουργούς που, κατά την κα. Γεννηματά, είναι οι κ.κ. Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης και διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είναι ο ηθικός αυτουργός. Καταλήγοντας, είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη “πάλη” με τη διαπλοκή έγινε ταγκό για δύο» και επανέλαβε το αίτημά της για «άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική».

Δ. Κουτσούμπας: «Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.»

Επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή εκτιμώντας ότι μόνο με καχυποψία την αντιμετωπίζει ο λαός.

«Το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν την λαϊκή αγανάκτηση, καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι τα ίδια συνέβαιναν και όταν κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια «περάσαμε στην εποχή της συγκυβέρνησης».

«Πάνω σε τι να αντιπαρατεθείτε, στο μνημόνιο;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι «από κοινού το ψηφίσατε και το στηρίξατε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η Ν.Δ. αν και θα ήθελε και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες. «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ. στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται».

«Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» είπε σχολιάζοντας την πολιτική των δύο κομμάτων και εξήγησε ότι γι’ αυτόν τον λόγο καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής. «Διαιρείτε τον λαό πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές» σημείωσε.

Θεοδωράκης: «Η διαπλοκή σας έκανε κυβέρνηση»

Ευθείες βολές κατά τις κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι ανήλθε στην εξουσία με τη βοήθεια της διαπλοκής την οποία τώρα καταγγέλλει.

«Πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας μια νέα δεκαετία εξουσίας. Να σας θυμίσω τα πρωτοσέλιδα. Το σέρβις που σας έκαναν για να λέτε ότι έρχεται – προσέξτε την ιεροσυλία – ότι έρχεται χειμώνας χειρότερος από αυτόν του ’41» είπε και έκανε λόγο για παρακράτος στα ΜΜΕ προσκείμενο στη κυβέρνηση.

«Ο εκδότης της εφημερίδας “Χωνί” που γέμισε τη χώρα με αφίσες είναι διορισμένος στο Μαξίμου. Θα πρέπει να μας παρουσιάσει τα τιμολόγια και να μας εξηγήσει πώς τα πλήρωσε. Ο διαχειριστής “Ολυμπία’ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι το παρακράτος σας και πείτε την αλήθεια. Γιατί τους πήρατε και πώς τους πληρώνατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση;»

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη από το Ποτάμι για τη συμπεριφορά των στελεχών του που έλεγαν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα έφτιαξαν το Ποτάμι. «Να μας πει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Ξέρετε γιατί είναι σημαντικό για εσάς να βρομίσετε το Ποτάμι; Ο λαϊκιστής και δημαγωγός δεν φοβάται το παλιό, αλλά το νέο. Πιστεύατε ότι έχετε πλεονέκτημα με το παλιό και φοβόσασταν μην τυχόν προκύψει ένα νέο που δεν είχε σχέση με την πολιτική και δεν εκπροσωπεί κανένα συμφέρον. Γι αυτό και όλα τα troll σας, που τα έχουμε καταγράψει, επιτέθηκαν στο Ποτάμι» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Τώρα βέβαια τελείωσαν όλα αυτά και κάνετε γιορτές στο Κολωνάκι. Τι γιορτάζετε ακριβώς; Την αύξηση τιμής πετρελαίου θέρμανσης;» διερωτήθηκε και έκανε συγκεκριμένες αναφορές, λέγοντας: «Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες, ήταν υπάλληλος της Γεροβασίλη. 
Προσέξτε ατάκες του υπαλλήλου Γεροβασίλη:

– “Στη χώρα που 7% ψηφίζει Ποτάμι γιατί είναι έκπληξη ότι η ΧΑ παίρνει 10%;” Τηλεσκουπίδια

– “Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι άνθρωπος ζει και χωρίς εγκέφαλο και ψηφίζει Ποτάμι”. 

Είχατε πολλούς τέτοιους και τους πληρώνετε με λεφτά του Δημοσίου. Πού τους κρύβετε; Στο Μαξίμου – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;»

Β. Λεβέντης: Ένας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα να ακολουθήσει σαν σαλιγκάρι

Ευθύνες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική οξύτητα επέρριψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στη «νοσηρή κατάσταση» που όπως είπε υπάρχει με τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνοντας ότι από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης, καμία εταιρεία δεν μετρά πια ποιοι θέλουν την οικουμενική κυβέρνηση.

«Άρα ο Κυριάκος Μητοτάκης έφερε την απόρριψη της συναίνεσης και υποχρέωσε και τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο. Και έτσι πήγε χαμένη η απλή αναλογική που εγώ την αντιλαμβάνομαι ως μία προσπάθεια συναίνεσης. Ένας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα να ακολουθήσει σαν σαλιγκάρι» είπε χαρακτηριστικά.

«Αντί να σας απασχολούν το Κυπριακό και το Μακεδονικό σας απασχολούν ποιος ήταν ορντινάτσα του Τσοχατζόπουλου» τόνισε ο Β. Λεβέντης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης