Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσον το «Βοήθημα Επαγγελματικής – Οικογενειακής Αυτοτέλειας» (ΒΟΕΑ) θα μπορούσε να δοθεί στους δικαιούχους, δηλαδή τα τέκνα των αξιωματικών, νωρίτερα από τη συμπλήρωση του 25ου έτους, όπως ισχύει σήμερα.

Έτσι, έγινε μια πρόταση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό για το αν αυτό το βοήθημα θα μπορούσε να δοθεί στο 23ο έτος, ώστε να ενισχυθούν οι οικογένειες των αξιωματικών που πλήττονται σοβαρά από την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση αυτή φαίνεται πως… κινητοποίησε την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, η οποία προχώρησε στη… δική της πρόταση, παρά το γεγονός ότι τα Μετοχικά Ταμεία δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Με οδηγία της ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα να δίνεται το επίδομα στους δικαιούχους στα 18 χρόνια.

Έτσι, ξεκίνησε μπαράζ ανταλλαγής σκληρών επιστολών που απαντήθηκαν και ξαναπαντήθηκαν, σε ένα πινκ-πονκ για γερά νεύρα, το οποίο έκπληκτα παρακολουθούσαν τα Γενικά Επιτελεία στα οποία κοινοποιούνταν οι επιστολές αυτές. Φαρμάκι έσταζαν οι επιστολές, έδιναν κι έπαιρναν οι εκατέρωθεν «φιλοφρονήσεις»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα πια στην κόντρα που ξέσπασε εντός των τειχών του στρατοπέδου Παπάγου ενεπλάκησαν και οι απόστρατοι, παίρνοντας το μέρος του υφυπουργού Θανάση Δαβάκη και υποστηρίζοντας πως η «μεγαλόκαρδη» πρόταση της Φώφης θα ρίξει το καράβι των Μετοχικών Ταμείων σε ξέρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα του Νομού Λάρισας Αποστόλης Παπαπαρίσης αναφέρει στην ιστοσελίδα της Ένωσης:

«Τρόμαξε το ΜΤΣ να φέρει σε μια ρότα το θέμα των ΒΟΕΑ και αρχίσαμε πάλι ψηφοθηρικές βλακείες; Δυστυχώς και χωρίς να έχουν γνώση του θέματος, ορισμένοι συνάδελφοι έτρεξαν να πάρουν θέση υπέρ αυτής της πρότασης. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται στο ΜΤΣ 22 εκατ. ευρώ από εισφορές για το ΒΟΕΑ, ενώ από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2013 υπήρξαν μόλις 691 αιτήσεις παιδιών που συμπλήρωσαν τα 25 έτη. Θα μπορούσαν, λοιπόν, να ικανοποιηθούν 1.000 έως 2.000 αιτήσεις. Αν οι αιτήσεις σε ένα εξάμηνο είναι 691 παιδιά και αφορά μόνον τα παιδιά άνω των 25 ετών, μπορείτε να φανταστείτε πόσα θα είναι από την ηλικία των 18 μέχρι και 25 ετών; Θα σας πω εγώ. 691 Χ 2 Χ 7 = 9.674 παιδιά. Αν βάλουμε ως μέσο όρο 12.000 ευρώ ανά παιδί έχουμε 9.674 Χ 12.000 = 116.088.000 ευρώ. Για να μαζευτούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει να περάσουν 116 / 22 = Χ 5,27 χρόνια. Βλέπετε λοιπόν γιατί απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή όταν κάνουμε προτάσεις σε τόσο σοβαρά θέματα;».

Όσο για τον πόλεμο που ξέσπασε στους κόλπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν πως σύντομα τα πνεύματα θα ηρεμήσουν, αφού η Φώφη Γεννηματά θα «τρέχει και δεν θα φτάνει» με το ζήτημα των Αμυντικών Βιομηχανιών και, άρα, δεν θα της μένει χρόνος…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης