Τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα διάλυσής της.

«Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν ψηφίζει, με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές. Κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο. Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» δήλωσε ο κ. Μαχαίρας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κίνηση των “οκτώ”, την οποία δεν τη συμμερίζεται το κόμμα, παρότι συμμετείχαν σε αυτή τρεις βουλευτές της, είχε προϋπόθεση και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν αποφασίζουμε σήμερα, απλώς διαχειριζόμαστε τα εντελλόμενα, με τη λογική του μονόδρομου. Το πρόγραμμα απέτυχε, χρειάζεται διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα, εθνικό μέτωπο όχι με μονομερείς ενέργειες» πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει ζητήσει εθνική συνεννόηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Όσον αφορά στα σενάρια που κάνουν λόγο για διάλυση του κόμματος, ο κ. Μαχαίρας υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ, είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά, θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης