Τους λόγους που τον οδήγησαν στο να ψηφίσει «παρών» επί των μέτρων για το τρίτο μνημόνιο εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σε πρωινές του δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Τα μέτρα αυτής της σκληρότητας και ειδικά οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις επηρέασαν και τη δική μου τοποθέτηση, Η γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου για τον ιδιωτικό τομέα, τα ζητήματα των αγροτών, το συνταξιοδοτικό κ.α. επηρέασαν την απόφασή μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε πως η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να αποφευχθεί, να μην υπάρξουν κομματικές διώξεις, ενώ έκρινε ότι σε αυτή τη συγκυρία «οι εκλογές είναι πολλαπλά δύσκολες».

«Δεν μπορεί και μετά τις εκλογές μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τέτοιας σκληρότητας μέτρα» έκρινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρότεινε να συγκροτηθεί ένα σώμα κυβερνητικό με κεντρική προσωπικότητα τον Αλέξη Τσίπρα και με πρόσωπα ευρύτατου κύρους και ισχυρής επιρροής στην κοινωνία.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους εταίρους ως «αποτέλεσμα αποτυχημένης διαπραγμάτευσης αποτέλεσμα την ώρα που «είχαμε το σκληρότερο συγκρότημα δανειστών απέναντί μας. Είναι ένα αποτέλεσμα δεν αντιστοιχεί σε έναν λαό υπερήφανο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος είπε πως το «παρών» ερμηνεύεται ως καταψήφιση του πακέτου της συμφωνίας αλλά υποστήριξη της κυβέρνησης

«Με ‘φέραν σε δύσκολη συνειδησιακή κατάσταση» είπε ο κ. Μητρόπουλος αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης