Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας κατά την πρωτολογία του «Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια και θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολίτικης απάτης  που γνώρισε η χώρα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «πριν από 2,5 χρόνια με βοήθεια Χρυσής Αυγή και των ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές» και συμπλήρωσε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα που προήλθαν από μειώσεις φόρων και εισφορών και το κράτος εξοφλούσε τους πολίτες και επιχειρήσεις».

Κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως «η χώρα ετοιμαζόταν από την άνοιξη του 2015 για μόνιμη έξοδος στις αγορές» ενώ σημείωσε πως «αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που όμως δεν ήταν νομοτέλεια αλλά αποτέλεσμα των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης οφείλεται αποκλειστικά στον κ.Τσίπρα και τον κ. Καμμένο».

Επίσης, διευκρίνισε πως η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη να συνεχίζει η λιτότητα που δεν έχει ημερομηνία λήξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν κοροϊδέψει τους Έλληνες η Ελλάδα θα είχε γυρίσει στην ανάπτυξη» υποστήριξε υπογραμμίζοντας πως θα τώρα θα συζητούσαμε «πως θα χτίσουμε όλοι μαζί το κοινό μας μέλλον αντί να βλέπουμε τα ερείπια τα οποία δημιούργησε η κυβέρνηση».

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως έχουν μπροστά τους μια κυβέρνηση που κάνει πως ξέχασε ότι έλεγε
σύμφωνα με τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής επιτροπής το ΑΕΠ στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 250 δισ. με τις δικές σας προβλέψεις παρουσιάσει 36 δισ. λιγότερα» εξήγησε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για απάτη και όχι για αυταπάτες. Παρόμοια απάτη δεν έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Μέχρι και οι επιλογές των στελεχών που κάνατε δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι οι υποσχέσεις ήταν εν γνώση του πρωθυπουργού ψεύτικες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον πρωθυπουργό τι έχει να πει για τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι όταν διάβασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

«Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απάτη» διαμήνυσε ο κ.Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πως παγιδεύει τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Σήμερα η κοινωνία έχει ανάγκη από αυτά που δεν μπορείτε αν της προσφέρετε, όραμα, εμπιστοσύνη και αλήθεια. Όλοι οι εφιάλτες κάποια στιγμή τελειώνουν και οι περίοδος της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της. Όταν ανεβήκατε στην εξουσία είπατε ότι θα σταματήσετε τη λιτότητα και θα σκίσετε τα μνημόνια. Σήμερα τα ψηφίζετε δύο δύο και με τα δυο σας χέρια και όλα αυτά όταν δεσμεύεται τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε μια λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης».

«Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που σας ζήτησαν» υπογράμμισε για να προσθέσει πως αυτό το μνημόνιο τιμωρεί όσους ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως θα προστάτευε δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Είπατε ότι θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους και από το go back κυρίας Μέρκελ πήγατε στο καλωσορίσατε κ. Μέρκελ» τόνισε και δήλωσε «δεσμεύσατε την εθνική περιουσία για 99 χρόνια».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

«Λέγατε ότι θέλετε να φύγει το ΔΝΤ και τώρα του ζητάτε να μείνει και του δίνεται και τα κλειδιά.Υπογράψατε τη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ στη χώρα.Αποδεικνύεστε πιο παλιοί και από το παλιό και πιο αδίστακτοι από οποιοδήποτε σύστημα εξουσίας έχει περάσει από τη χώρα. Διορίζεται συμβασιούχους στο δημόσιο, τους μονιμοποιείται αυθαίρετα. Έχετε καταντήσει το σύνταγμα κουρελόχαρτο και ποιος ξέρει τι σχεδιάζετε ακόμα.Παρεμβαίνετε με ωμότητα στη Δικαιοσύνη. Αγνοείται και απειλείται τις ανεξάρτητες αρχές
πήγατε να ελέγξετε το ραδιοτηλεοπτικο τοπίο με κουμπάρους και τον διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά».

«Κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε εκείνα τα ΜΜΕ που δεν συμφωνούσαν μαζί σας και δεν συνθηκολόγησαν» εξήγησε και συμπλήρωσε «και όλα αυτά τη ώρα που η ΕΡΤ έχει μηδενική τηλεθέαση. Υποβαθμίζετε το ίδιο το κοινοβούλιο, ποτέ δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Χρησιμοποιείται τους μηχανισμούς τους κράτους απειλώντας τους πολιτικούς σας αντιπάλους».

«Σε όλα όσα υποσχεθήκατε αποτύχατε. Αποτύχατε παταγωδώς και αν είχατε έστω και στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί. Έχετε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε μέτρα πέρα από αυτά που προβλέπει η συμφωνία και για μετά το τέλος του προγράμματος και συνεχίζετε κ. Τσίπρα το αίτημα νομοθέτησης νέων μέτρων είναι ξένο προς τους κανόνες της δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτήρισε την αποχώρηση του θέμα αξιοπρέπειας. 

Εστιάζοντας στους βουλευτές της κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του εξήγησε ότι καιαυτοί έσπευσαν και αναπαρήγαγαν τα λόγια του πρωθυπουργού, ενώ διερωτήθηκε: 

 «Είστε εσείς που σήμερα θα ψηφίσετε επιπλέον μέτρα από αυτά που προβλέπει η συμφωνία
και ο κ. τσακαλώτος τι έλεγε; Ότι θα παραιτηθεί, μας συγχωρείτε κ. Τσακαλώτο που σας το θυμίζουμε
και αντί για όλα αυτά έρχεστε για να νομοθετήσετε μέτρα που πλήττουν αυτούς που παίρνουν 500 ευρώ το μήνα».

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωνε ότι θα προστατέψει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και διαμήνυσε ότι «πίσω από την κυβέρνηση πίσω από τον πρωθυπουργό, έρχονται οι βουλευτές που ψηφίζουν τα πάντα για να μείνουν στα έδρανα
και εμείς ψηφίσαμε μνημόνια, δεν το κάναμε  με τόσο ενθουσιασμό μέσα σε όλα αυτή την απόλυτη παρακμή, πάμε να δούμε τις ψηφίζετε, 1000 σελίδες 140 δεσμευτικές δράσεις».

Στη συνέχεια μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως έχει συνάψει «ιερή συμμαχία» με τους δανειστές.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης είπε πως έκλεισε όταν ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις των Θεσμών, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη».

Για το νέο μνημόνιο

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα κανονικό μνημόνιο, καθώς έχει μια ιδιαιτερότητα, δεν έχει χρηματοδότηση και τόνισε μιλώντας στον πρωθυπουργό:

«Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετε μέτρα χωρίς χρήματα, Τα μέτρα φέρουν την σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, ο συνολικός λογαριασμός ανέβηκε στα 14,2 δις ευρώ, 9,5 φορές περισσότερα από τα mails Χαρδούβελη πλήττοντας τους οικονομικά ασθενέστερους
με τη μείωση αφορολόγητου μπορει να χαθούν και δύο συντάξεις και ένας μισθός, 1.300 Έλληνες φορολογούμενοι πλήττονται για πρώτη φορά, 1,4 εκ. ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες.  Επιβαρύνονται περισσότερο με τον νέο τρόπο υπολογισμούς ασφαλιστικών εισφορών. Το νέο μνημόνιο έχει μέτρα και για το 2017 και για το 2018.

Για τα μέτρα και τα αντίμετρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αναφερόμενος στα μέτρα: «λέτε ότι τα μέτρα είναι 5 δις και τα αντίμετρα
άμα είναι έτσι πάρτε μόνο 2 δισ. αντίμετρα. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ πρώτον προϋποθέτει τη ψήφιση τώρα και την πλήρη εφαρμογή τους προϋποθέτει για να δοθούν τα αντίμετρα αξιολόγηση από τους θεσμούς και πρωτίστως από το ΔΝΤ και τα αντίμετρα εφαρμόζονται μόνο αν επιτευχθεί πλεόνασμα 5,5 %. Τα αντίμετρα δεν αφορούν καν αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα. Ένας συνταξιούχος με μεικτή σύνταξη 915 ευρώ που θα χάσει δύο συντάξεις τι να προσδοκά».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα σχολικά συσσίτια ρωτώντας «είναι δυνατόν να συνδέει μια ευρωπαϊκή χώρα τη διατροφή των παιδιών με τα πλεονάσματα;» 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στον ρόλο τον οποίο έχει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας πως είναι να βγάλει τη χώρα από τα συσσίτια και να την ξαναβάλει στην ανάπτυξη ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το κάνει.

«Παρόλα αυτά ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε μια σωστή κίνηση, ξελαφρώστε τους πολίτες από τα πρόσθετα βάρη που εσείς τους επιβάλετε. Ελάτε τώρα και ελαφρώστε τους πολίτες όχι το 2019. Την τοπολογία που καταθέσαμε για μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, μείωση ΕΝΦΙΑ» και συμπλήρωσε:
περιοριστείτε μόνο στη μείωση του ΦΠΑ για τους αγρότες, άλλωστε σας θυμίζω ότι την έχω προτείνει από Δεκέμβριο του 2016. Δεν το κάνετε για να μην φανεί ότι υιοθετείται το πρόγραμμα της ΝΔ και γιατί ανησυχείτε πως θα πάνε φέτος τα πρόστιμα έσοδα. Καθυστερήσατε την διαπραγμάτευση τόσο καιρό
φέρατε νέα μέτρα, νέα βάρη και νέα λιτότητα και εδώ μπαίνει το ερώτημα «τι ακριβώς κερδίσατε γιατί δεν ολοκληρώσατε την αξιολόγηση πριν από ένα χρόνο, γιατί ξέρουμε ότι κανείς δεν ζητούσε αυτά τα μέτρα πριν ένα χρόνο, τι έγινε λοιπόν και καταλήξαμε σε ένα νέο πρόγραμμα που λήγει; Με τις δεσμεύσεις που αναλάβατε αυτή τη πρωτοβουλία. Δεν έχετε καμία λαϊκή νομιμοποίηση για αυτό που ψηφίζετε σήμερα
δεν λέτε ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι λίγο πολύ ειλημμένες από τον Νοέμβριο του 2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά» είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε «βεβαίως οι πιστωτές έχουν ευθύνη που δεν έχει πράξη, αλλά φταίτε και εσείς που γυρίσατε τη χώρα 3 χρόνια πίσω. Κομπάζετε για το χρέος ενώ ξέρετε ότι δεν έχετε κερδίσει τίποτα. Αλλά κ. Τσίπρα μην λέτε άλλα ψέμματα ότι δήθεν δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους γιατί πουθενά στο μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση
αντίθετα ψηφίζετε πρώτα και μετά βλέπουμε. Μην βάζετε τσάμπα τυράκι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
θα ψηφίσουν ούτως ή αλλιώς για την καρέκλα τους. Κ Τσίπρα είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παράλια για να μασκαρέψετε τα νέα μέτρα. Το πρόγραμμά σας δεν βγαίνει γιατί είναι στρεβλό, δεν μπορεί να το αντέξει η κοινωνία, δεν έχετε ούτε τη γνώση ούτε τη βούληση να βγάλετε τη χώρα από τη κρίση. Κ. Τσίπρα το 2015 σύρατε τη χώρα 3 φόρες σε εκλογές δυναμιτίσατε την προσπάθεια για κομματική συναίνεση εξαπατώντας τους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι δεν θα πάτε σε εκλογές
σας καλώ αφού ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα να παραιτηθείτε».

Η δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη

«Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα, κ. Τσίπρα; Οι μειώσεις των συντάξεων υπήρξαν στην ομιλία σας; Μόνο τα αντίμετρα υπάρχουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής και είπε; «Η μόνη χώρα που είναι σε ύφεση είναι η Ελλάδα. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας», είπε.

«Αυτό που φέρνετε είναι ή δεν είναι 4ο μνημόνιο;», αναρωτήθηκε για να απαντήσει: «Είναι 4ο μνημόνιο γιατί περιλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν είναι στο 3ο».

«Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ;», συνέχισε έχοντας ως αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος.

Σχολιάζοντας αναφορά του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες, για να τις δείξετε δύο χρόνια μετά, μήπως να μας δείξετε τι λέγατε δύο χρόνια πριν;».

«Έχουμε κάνει αυτοκριτική για τα στραβά της μεταπολίτευσης» εκτίμησε και ααπευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε «δεν σας θυμάμαι ποτέ να φωνάζετε για μεταρρυθμίσεις. Δώστε κι άλλα φωνάζατε. Έχετε κάνει ποτέ αυτοκριτική;» ενώ τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.

«Με έχετε χαρακτηρίσει τζάμπα μάγκα. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέμματα», ανέφερε  και έκλεισε την δευτερολογία του λέγοντας:

«Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται και ξαναεκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει, ψηφίζει απλή αναλογική».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη είστε εγκλωβισμένος και γραφικός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης