«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία η Ελλάδα», ενώ προανήγγειλε μήνυση και αγωγή κατά των Μαρινάκη και Κουρτάκη. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα. Ο κος Μαρινάκης που διώκεται για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις και εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες. Τα άθλια δημοσιεύματα του Βήματος και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα, όπως δεν θα μείνει αναπάντητο κανένα συκοφαντικό δημοσίευμα», υποστήριξε και γνωστοποίησε πως θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά του Β. Μαρινάκη και του Γ. Κουρτάκη.

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία, υποστήριξε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που όπως είπε ταυτίζεται με τον Β. Μαρινάκη), να σταματήσει να τον καλύπτει».

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πρόσθεσε τα εξής, στο twitter:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Κυρίες και Κύριοι,

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ πριν λίγες ημέρες επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Επίσης η παρέμβαση του κ. Γκουρία πριν από λίγη ώρα επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα:

έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της

έχει ολοκληρώσει την δημοσιονομική προσαρμογή

και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι προφανές πως όσα είπε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ πριν από λίγο δεν ταιριάζουν καθόλου με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται σχεδόν καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κο Μητσοτάκη.

Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του Κ. Γιούνκερ – η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την συνεδρίαση του Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής όπου επίσης δεν απασχόλησε ιδιαίτερα καθώς δεν επιβεβαίωσε τα τρομοκρατικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο.

Αντ’ αυτού το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία, το καθεστώς της οποίας θα προσομοιάζει με το αντίστοιχο όλων των χωρών που εξήλθαν από τη διαδικασία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Όπως καταλαβαίνετε η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή.

Πιστοληπτική γραμμή η οποία βεβαίως υπήρχε μόνο στην φαντασία της τότε κυβέρνησης, καθώς ποτέ δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών, οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας.

Αυτές οι εξελίξεις επιτρέπουν εξάλλου να καταλάβουμε και τον λόγο για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ξαναθέτει σήμερα θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018. Τόσο ο κος Μητσοτάκης όσο και η κα Σπυράκη σας θυμίζω ότι έχουν κάνει λόγο τις τελευταίες μέρες για την ανάγκη νέας εντολής μετά το τέλος του προγράμματος.

Δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι το αίτημα αυτό είναι κάπως οξύμωρο, καθώς επιβεβαιώνει τελικά αυτό που η ΝΔ θέλει να αμφισβητήσει. Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα. Είναι λογικό λοιπόν που η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε πάντως πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της.

Και αυτό θα γίνει διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι οι πολίτες, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τους χρωστάνε.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας.

Και ο κύριος Μαρινάκης που διώκεται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις – και για εμπορία ναρκωτικών –

Ο κύριος Μαρινάκης που ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία του κου Μητσοτάκη

Ο κος Μαρινάκης που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του.

Ο στόχος του βεβαίως είναι προφανής αλλά του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες.

Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής.

Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του Κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη, ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία.

Και καλούμε τον κο Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη

– σας θυμίζω στην πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κατά του Υπουργού Άμυνας κ. Π. Καμμένου εξηγούσε ότι αν πληγεί ο επιχειρηματίας πλήττεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Καλούμε λοιπόν τον κύριο Μητσοτάκη

πρώτον: να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης

δεύτερον: να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει τον διωκόμενο επιχειρηματία.

Και τέλος ενημερώνουμε τον κο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα τους ή θα εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά.

Και παρεμπιπτόντως, πριν κλείσω να σας θυμίσω ότι σήμερα είναι η όγδοη μέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε ένα καίριο ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore την εταιρία της συζύγου του το 2017, καθώς ταυτόχρονα και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τη γνωστή «αντικειμενική» στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Τι σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας – νέα “καρφιά” από το Μαξίμου

Πηγές ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφέρουν τα εξής: «Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Για να απαντήσει το βράδυ της Δευτέρας το Μαξίμου:

«Αδιανόητο είναι να λειτουργεί το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως Γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το τηλεφώνημα Μαρινάκη

Την «εκκωφαντική σιωπή» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το τηλεφώνημα Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στηλιτεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν με τη στάση τους «να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μία ημέρα μετά το νυχτερινό τηλεφώνημα του διωκόμενου από τη δικαιοσύνη Β. Μαρινάκη στον υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο και η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική».

«Από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη των οποίων η ταύτιση με τον εν λόγω επιχειρηματία είναι ολοκληρωτική, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «τα υπόλοιπα κόμματα, όμως, δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα και με τη στάση τους να επικροτούν αντιλήψεις και συμπεριφορές που δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία».

Αργότερα το βράδυ της Δευτέρας, σε νέα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, αναφέρεται:

«Σε σημερινή συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Ρωμανός, αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χυδαιολογεί, ταυτίστηκε πλήρως με τον κ. Β. Μαρινάκη, δηλώνοντας ότι είναι δικαίωμά του να τηλεφωνεί νύχτα στο προσωπικό τηλέφωνο ενός υπουργού. Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη σχέση κυβέρνησης και επιχειρηματιών. ‘Αλλωστε, τα έργα και οι ημέρες της, το έχουν αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια. Ως προς τον ίδιο τον κ. Ρωμανό, μετά από τη δημόσια κατάθεση τέτοιων διαπιστευτηρίων, αναμένουμε τάχιστα την κομματική του αναβάθμιση»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης