Ξεκινούν την Τετάρτη οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Nτάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Είχαμε μια μικρή συζήτηση για την Ελλάδα και εστιάσαμε στη διαδικασία που θα έπρεπε να είχε αρχίσει ήδη. Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Οι συζητήσεις πρέπει και θα αρχίσουν την Τετάρτη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνουν στις Βρυξέλλες, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα είναι καλοδεχούμενα στην Αθήνα.

«Υπογραμμίσαμε επίσης τη δέσμευση να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και να μην ακυρωθούν οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η απάντηση Ντάισελμπλουμ σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός τροχιάς όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για εκταμίευση χωρίς να υπάρξει εφαρμογή των συμφωνηθέντων», τόνισε. «Θα ήμουν ανοιχτός να δοθούν κάποιες δόσεις όσο θα προχωρά η εφαρμογή» κατέληξε σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης