Τα είπαν σαν φίλοι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Τσίπρα και Σουλτς, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι «στην Ευρώπη υπάρχει φόβος ότι θα ακολουθήσετε έναν δικό σας δρόμο, αλλά εγώ σήμερα διαπίστωσα το αντίθετο…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε φιλικό κλίμα τα είπαν Σουλτς-Τσίπρας για τις νέες σχέσεις Ελλάδας-εταίρωνΗ συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διήρκησε περί τις 2 ώρες και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σουλτς είπε: «Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, ενώ σε κάποια άλλα, οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν», προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας «θα καταθέσει προτάσεις και θα γίνουν συζητήσεις επ’ αυτών».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επισταμένως στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής λέγοντας: «Χαίρομαι, κύριε Τσίπρα, που η πρώτη σας προτεραιότητα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και κατέληξε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Σας είμαι ευγνώμων για την ειλικρινή, κουραστική επιτρέψτε μου, συζήτησή μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συζήτηση που είχαμε συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης Ελλάδας – ΕΕ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση. Αλλά έχουμε και σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη».«Η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο για να είναι παραγωγική» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Μάρτιν Σουλτς έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τις 14.30, από τον Αλέξη Τσίπρα, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. «Είστε πολύ καλός φίλος της Ελλάδας, αλλά είστε και δικός μου στενός φίλος, καθώς ήμασταν κοντά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μας στις ευρωκλογές» είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Μ. Σουλτς.

«Στηριζόμαστε σε εσάς, πιστεύουμε ότι Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τελικά θα βρούμε από κοινού μια λύση για το κοινό μας μέλλον» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι είστε η πρώτη συνάντηση που έχω ως Πρωθυπουργός και αυτό έχει έναν ισχυρό συμβολισμό» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Σουλτς. «Αυτό ισχύει και για εμάς και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό είμαι εδώ», απάντησε ο κ. Σουλτς.

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα της αλήθειας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, 14:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης