H επαναφορά του αφορολόγητου εισοδήματος στα 12.000 ευρώ είναι μία από τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

«H αντιπρόταση, λοιπόν, η δική μας είναι αυτή που θεωρεί ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένα θα πρέπει να συνοδευτεί με μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση. Πρώτα απ’ όλα, αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την επαναφορά ενός αφορολόγητου ορίου εισοδήματος, το οποίο αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να είναι στα 12.000 ευρώ. Με βάση τα σημερινά μεγέθη θα πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο όριο των 12.000. Δεύτερον, το ακίνητο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από το πρώτο τετραγωνικό, ανεξαρτήτως αν ένα ακίνητο καλύπτει ανάγκες πρώτης κατοικίας ή αν είναι μια τρίτη ή τέταρτη κατοικία. Θα πρέπει και εκεί να υπάρχει αφορολόγητο όριο. Όλα αυτά ως κριτήρια ήταν εκτός της φορολογικής ρύθμισης με τον ΕΝΦΙΑ. Γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε σε αυτές τις καταστάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς έχουμε πει για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός περιουσιολογίου, το οποίο θα αποτελεί την πραγματική φωτογραφική απεικόνιση του πλούτου που κατέχει ο καθένας, δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων του καθένα, και μπορεί να αφορά ακίνητα, μετοχές και διάφορες άλλες αξίες. Με βάση αυτό, η πολιτεία μπορεί από την πλευρά της να ελέγξει το πόθεν έσχες όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να είχε ήδη γίνει. Το γεγονός ότι παραμένει ανεφάρμοστο θεωρώ ότι συνιστά μια βαρύτατη πολιτική ευθύνη εκ μέρους των αρμοδίων» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης