Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, ύστερα από περίπου τρεις ώρες, η συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, κατά την οποία συζητήθηκε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος επρόκειτο να καταθέσει και να αναγνώσει στο εκτελεστικό συμβούλιο δήλωση στην οποία θα αποτυπώνονταν οι απόψεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κείμενο αυτό, αν και διατυπωμένο σε διπλωματική γλώσσα, θα αναφέρεται στις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για σειρά παρατηρήσεων που διατυπώνει η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι συνεργάτες της στην έκθεση του άρθρου 4 και ειδικά σε ζητήματα που άπτονται των δημοσιονομικών, των εργασιακών και των μεταρρυθμίσεων.

»Παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο θα αναδεικνύονται τα λάθη και οι παραλήψεις του ΔΝΤ στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος και θα σημειώνεται πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επαναληφθούν αυτά και στο μέλλον» ανέφερε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Πάντως, η απόφαση για πιθανή χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα βρισκόταν στην ατζέντα, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, με ανάρτησή του στο Τwitter, επιβεβαιώνοντας ότι η πολυπόθητη απάντηση του Ταμείου για το αν θα μείνει ή θα φύγει από το πρόγραμμα δεν θα έρθει σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης