Τρανταχτά ονόματα και πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη μένουν εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα. Η επιτυχία του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3% φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Έτσι, εκτός Βουλής μένουν τα πρώην πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α΄ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β΄ Αθήνας), ο Κώστας Ήσυχος (Β΄ Αθήνας), η Νάντια Βαλαβάνη (Β΄ Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Α΄ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μία έδρα, του Χριστόφορου Βερναρδάκη, η οποία φαίνεται πως τελικά θα πάει στην Ένωση Κεντρώων και στον Μάριο Γεωργιάδη.

Στη Β΄ Αθήνας δεν καταφέρνει να εκλεγεί από το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Στην Α΄ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Β΄ Πειραιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, χάνει την έδρα του ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή. Την έδρα την παίρνει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.

Η Ένωση Κεντρώων κερδίζει μία έδρα και στην Αττική, με τον Δημήτρη Καβαδέλλα, την οποία στερεί από τον Θανάση Μπούρα της ΝΔ.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει μία έδρα, αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δεν επιλέξει να κρατήσει τη θέση του στη Β΄ Αθηνών, όπου ήταν επίσης υποψήφιος.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πύρρος Δήμας, οι οποίοι δεν ήταν άλλωστε ούτε στην προηγούμενη Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης