«Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στον λαό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αναφερόμενος σε δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική «Corriere della Sera» περί πιθανότητας δημοψηφίσματος εάν οι Βρυξέλλες δεν δεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ονόμασαν την τρόικα θεσμούς, βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.

«Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από τον Ροζ Πάνθηρα» είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Βαρουφάκη απλοί πολίτες να μετατραπούν σε μυστικούς ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή.

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά» ανέφερε, χειροκροτούμενος από τα στελέχη της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός. «Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως “θύμα ανατροπής”, αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης