«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ηγηθεί της κοινωνίας και να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και τους αγώνες, εν όψει της ανακοίνωσης των κυβερνητικών μέτρων, και παράλληλα να υπερασπιστεί την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του, ενώ συνάμα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αντιμετώπισης της κυβερνητικής προπαγάνδας, αλλά και της υπεράσπισης της δημοκρατίας, επικρίνοντας με σφοδρότητα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί την επιχείρηση να περάσουν πάση θυσία τα νέα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας, που συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταυτόχρονα», είπε, «υπάρχει και ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας, που είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για τον τόπο, στην προσπάθειά τους να σώσουν τα κεκτημένα τους και να διατηρήσουν στην εξουσία το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα», αναφερόμενος στη «θεωρία των άκρων», λέγοντας ότι «με τη θεωρία αυτήν προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζομένων με τη βία των παρακρατικών, επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την Ακροδεξιά και τους νεοναζί».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δεν θα τα καταφέρουν, γιατί η Αριστερά στον τόπο μας έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά» και πρόσθεσε ότι «η Αριστερά δεν είναι άκρο, είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για ζωή και προκοπή, είναι ο καταλύτης της ακάματης προσπάθειας του λαού, για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Αποτιμώντας ως ιδιαίτερα θετική την αποδοχή των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις παρουσίασε ο ίδιος στη ΔΕΘ, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει πλέον μπροστά του δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια για το παρόν και το μέλλον του τόπου, έχει μπροστά του δύο προτάσεις εξουσίας, δύο επιλογές: ή το Μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ακυρώνει το Μνημόνιο και θέτει τις βάσεις της ανασυγκρότησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το δίλημμα αυτό είναι τόσο καθαρό και κρυστάλλινο, που προκάλεσε την εμφανή αμηχανία και ανησυχία του πολιτικού κατεστημένου».

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών με τοποθετήσεις βουλευτών και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα για να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης