Συνάντηση στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός είχαν Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις – τελεσίγραφο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τις «διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη «κερδίζει momentum αλλά μακροπρόθεσμες ανισορροπίες και μια σειρά από ρίσκα θολώνουν τις προοπτικές.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι το ΔΝΤ σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε με τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και του είπε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κα Λαγκάρντ και πάλι διαβεβαίωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι το ΔΝΤ συμμετέχει με εποικοδομητικό τρόπο στις εν εξελίξει συζητήσεις και συνεχίζει να εργάζεται για μια γρήγορη συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων από το ΔΝΤ», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι εικασίες να συζητεί κανείς τι θα κάνει η Γερμανία στην περίπτωση που το ΔΝΤ πράγματι αποχωρήσει.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης