Στο πλαίσιο της εν εξελίξει επίσκεψης του στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Η.Π.Α. James Clapper.

Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας. Επί τάπητος τέθηκαν θέματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ολοένα αποσταθεροποιημένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», ζητώντας την υποστήριξη των ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα. Από τη μεριά του ο James Clapper εξέφρασε την ανησυχία των Η.Π.Α. για την εξάπλωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας και τον πολλαπλασιασμό των μαχητών που προέρχονται από χώρες της Ευρώπης.

Οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συμφώνησαν στη συνέχιση και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και των σύγχρονων απειλών ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης