Με ανακοινώσεις τους, τα κόμματα καθώς και στελέχη της κυβέρνησης καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, με θύματα τρεις νεαρούς, μέλη της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο σκοτώθηκαν και ο ένας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αττικής «Γ. Γεννηματάς».

Χρυσή Αυγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών.

Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΝΟΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ».

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση για το συμβάν, αναφέροντας:

Ενόχους της εν ψυχρώ δολοφονίας έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τους κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε.

Ο άθλιος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας. Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων.

Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία. Καλεί όλους τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας ώρα. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών.

Ν.Δ.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες.Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».

ΣΥΡΙΖΑ

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της».

ΠΑΣΟΚ

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Κ.Κ.Ε.

Την καταδίκη στη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα σημειώνει ακόμη πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

ΔΗΜ.ΑΡ.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος.

ΑΝ.ΕΛ.

Για την ένοπλη αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι «…κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο».

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

ΛΑΟΣ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή άνανδρη δολοφονία των 2 στελεχών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Κοινωνική Συμφωνία

Παρατίθεται η ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμφωνίας με την οποία καταδικάζεται η επίθεση: «Η στυγνή δολοφονία των δύο νεαρών παιδιών μελών της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί ένα ακόμη επικίνδυνο σκαλί της ολοένα διευρυνόμενης ρήξης του κοινωνικού ιστού που βιώνει η χώρα και υπονομεύει τη δημοκρατία. Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Τα φαινόμενα της επαναλαμβανόμενης βίας, που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μόνο ένα στόχο έχουν: Να διασπάσουν το ενωτικό κοινωνικό μέτωπο που αναπτύσσεται στην χώρα για την ανατροπή των πολιτικών που βιώνει ο λαός μας. Καλούμε την Ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδους βία και να ενωθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμάχονται την βία και το φασισμό και παλεύουν για μια Κοινωνία Δίκαιη, και για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Υπερήφανη και Ανεξάρτητη. Καλούμε τους Έλληνες δημοκράτες να φωνάξουν ένα ηχηρό “ως εδώ” σ΄ αυτούς που καλλιεργούν την διχόνοια του λαού μας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς να σχολιάσει το αιματηρό συμβάν, δήλωσε: «Οι δολοφόνοι όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δικαιοσύνη, την πολιτεία και την ενωμένη ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο υπ. Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο δύο ανθρώπων. «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» προσέθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε τι δήλωσε για την υπόθεση στην Τηλεόραση της Ζούγκλας:

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Μέρας Γιάννης Μανώλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης