Την άποψή του πως «χωρίς την πώληση μονάδων της ΔΕΗ συμφωνία και αξιολόγηση δεν κλείνει» εξέφρασε ο Γ. Σταθάκης ο οποίος συνομίλησε με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.

Κατά τη συνάντηση, την οποία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην Μεσογείων, ο υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε τους συνδικαλιστές, πως «ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ» και υπογράμμισε, ότι «Η προσπάθεια της κυβέρνησης εστιάζεται στο να αποτραπεί η πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών με τον υπουργό να λέει στους συνδικαλιστές ότι συζητείται η παραχώρηση στον ανταγωνισμό λιγνιτικών μονάδων οι οποίες όμως ούτως ή άλλως προβλέπεται σε λίγα χρόνια να τεθούν εκτός λειτουργίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ετοιμάζει τις αντιδράσεις της και τα μέλη της υπογραμμίζουν: «Εμείς οι εργαζόμενοι θα κινηθούμε και συνδικαλιστικά αλλά και νομικά κατά της πώλησης μονάδων. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2014, όταν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της “μικρής ΔEΗ”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης