Στη δημοσιότητα θα δοθούν σήμερα Τετάρτη οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών.

Τα στοιχεία αυτά θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εκθέσεις αυτές, έπειτα από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιρειών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αν και υπόχρεος, δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις και για τον λόγο αυτόν η Επιτροπή διαβίβασε τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα εφετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εισαγγελέα εφετών διαβιβάστηκε και ο φάκελος του Γεωργίου Καρατζαφέρη, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης