Το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων φέρνουν εκ νέου στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις της zougla.gr και του «Κίτρινου Τύπου» έχουν φτάσει στο Κοινοβούλιο, με απανωτές ερωτήσεις του γ.γ. Διαφάνειας, Γ. Σούρλα.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Σταθάκης, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μέτρων και των δράσεων που παρουσίασε στις 13/1/2012 ο τότε πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Ζητούν επίσης να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή των κανονιστικών πράξεων, προκειμένου να εφαρμοσθεί το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο, και ποια αποτελέσματα έχει αυτό επιφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ρωτούν πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν και πόσα εισπράχθηκαν από την εφαρμογή των μέτρων που ανέφερε ο κ. Παπαδήμος στην αρχή του τρέχοντος έτους, αν έχουν υπογραφεί οι σχετικές κανονιστικές πράξεις, προκειμένου να εφαρμοσθεί το νέο νομoθετικό πλαίσιο -και αν όχι, πού οφείλεται η καθυστέρηση και πότε πρόκειται να υπογραφούν- καθώς επίσης με ποιο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και χρονοδιάγραμμα πρόκειται να αντιμετωπιστεί το διασυνοριακό λαθρεμπόριο με τις εικονικές εξαγωγές και αν πρόκειται να διατεθούν όλα τα αναγκαία μέσα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να επιτευχθούν αυστηροί έλεγχοι στη διακίνηση των ναυτιλιακών καυσίμων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης