Το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου πέρασε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια.

«Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να καθορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους εταίρους», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στο Συμβούλιο αυτό να διερευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι οδηγεί τη χώρα σε μια παρατεταμένη περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτιο, καθώς, όπως είπε, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου, «κάνοντας επιλογή αποσταθεροποίησης».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Χρειάζεται πολιτική συννενόηση να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια«Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα όπου γεννήθηκε. Χρειάζεται βέβαια στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά. Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει».

Από τη μεριά του ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και των διεθνών προβλημάτων της χώρας» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κάρολος Παπούλιας«Είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Συμφωνώ. Επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων και ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας. Ισως με έχουν επηρεάσει τα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:
Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά με Παπούλια, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014, 11:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης