Για τις 13.00 σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξετασθούν τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου είχαν κατά τις προηγούμενες ημέρες αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου και διοικητικούς παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος θέματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις καθώς και στα σενάρια περικοπών σε ασφαλιστικές παροχές και προνοιακά επιδόματα.

Ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας μείωσης του βασικού μισθού, με τον οποίο συνδέονται διάφορα επιδόματα και οι μισθολογικές ωριμάνσεις, έχει όμως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο του επαναπροσδιορισμού του τρόπου με τον οποίο θα καθορίζεται το ύψος αυτού.

Η Τρόικα έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα της συνολικής μείωσης του κόστους εργασίας, ενώ στην επιστολή στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, προτείνεται η μείωση του προστατευτισμού στην ελληνική αγορά εργασίας, με την αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιες τα θέματα απασχόλησης του προσωπικού με βάση τις ανάγκες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης