Η δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου ήταν η πρώτη μεγάλη κόντρα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12.10 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το θέμα του διαχωρισμού των προσφύγων από τους μετανάστες γεγονός που προκάλεσε εμπλοκή στον διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τη συνθήκη της Γενεύης και στόχος είναι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με την τήρηση της συμφωνίας για επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία. Απάντηση που προκάλεσε ενστάσεις σε έντονο ύφος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, σχεδόν με την έναρξη του Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έθεσε επί τάπητος θέμα οικουμενικής κυβέρνησης, το οποίο «προσπεράστηκε» με παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ρώτησε να επιθυμούν να μπει το θέμα στην ατζέντα της συζήτησης. Η άρνηση όλων φέρεται να έκλεισε εκεί το θέμα.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσαν από ένα φάκελο με 10 προτάσεις έκαστος, ενώ υπόμνημα εννέα σημείων κατέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη της σύσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε στους συνομιλητές του φάκελο με στοιχεία για την προσφυγική κρίση, τα οποία είχαν συγκεντρώσει όλα τα συναρμόδια υπουργεία, σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, τη δημιουργία και την πρόοδο των δομών προσωρινής φιλοξενίας και τα χρονοδιαγράμματα για τη δημιουργία και νέων δομών, τη σίτιση, την ιατρική μέριμνα , τον αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών και τους τρόπους φροντίδας τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης