«Ξεκινούν άμεσα σαρωτικοί έλεγχοι ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ και να μην πάει στις τσέπες φοροφυγάδων και επιτήδειων» είναι οι πρώτες κουβέντες του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα έσοδα, Τρύφωνα Αλεξιάδη κατά την παραλαβή των νέων καθηκόντων του από την απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός, πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα όλο το δυναμικό του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ και της ΥΕΔΔΕ για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με ελέγχους στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη είδηση που έβγαλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός είναι ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η προθεσμία της οποίας λήγει στις 26 Αυγούστου, καθώς ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει στη συνέχεια να επικεντρωθεί στους φορολογικούς ελέγχους.

Η τρίτη εξαγγελία που έκανε ο νέος αναπληρωτής υπουργός είναι ότι θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο με τη συμμετοχή φορέων για το χτύπημα της φοροδιαφυγής. Επίσης θα ζητηθεί από διεθνείς Οργανισμούς τεχνογνωσία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα λειτουργήσει με τις παθογένειες του κομματικού κράτους, το μοναδικό δικό του κριτήριο θα είναι η ικανότητα του καθενός και όχι η κομματική του ταυτότητα, ενώ, κλείνοντας, τόνισε ότι υπάρχει στη νέα πολιτική ηγεσία η πλήρης πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο φορολογικό μηχανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης