Πρώτη προτεραιότητα είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους για το τρίτο πακέτο βοήθειας, διεμήνυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, «στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας», προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε όλες οι πλευρές να εργάζονται γι’ αυτό το ίδιο σκληρά όπως κι εμείς». Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο και τα περί… προγράμματος γέφυρας πριν από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, το οποίο αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 12 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση δεν πάει πίσω από τη συμφωνία. Συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε, με πίστη στη συμφωνία των Βρυξελλών» ανέφερε επίσης, υπογραμμίζοντας πως «η συζήτηση με τους θεσμούς πάει αρκετά καλά». «Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε εκ νέου, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα έχουμε μια συμφωνία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία θα είναι ψηφισμένη στο τέλος της εβδομάδας, είπε «θα το δούμε και αυτό», συμπληρώνοντας ότι «τώρα εγώ κοιτάζω άλλα πράγματα». «Το πως θα πάει η διαπραγμάτευση στη Βουλή και με ποια διαδικασία, θα το δούμε» τόνισε ακόμη.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής διήρκεσε μια ώρα περίπου και επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που αποτελούν «αγκάθια» για την τελική συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως στις 17.30 το απόγευμα οι συνομιλίες με το κουαρτέτο των δανειστών σταμάτησαν, προκειμένου Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων συνεχίζουν να προκαλούν διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, την ίδια στιγμή που οι δύο πλευρές φαίνεται να τα βρίσκουν στο πρωτογενές πλεόνασμα (μηδενικό για φέτος) και στην ύφεση (2,1 – 2,3% του ΑΕΠ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης