«Στη μάχη που έδωσε η Ελλάδα υπήρχε μια ανοιχτή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση» τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με προέδρους και παράγοντες οργανισμών της Ομογένειας, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τους ομογενείς ως «τους καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ»Ο πρωθυπουργός σημείωσε, επιπλέον, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρήκε πολύ πιο «ευήκοα ώτα στην Ουάσινγκτον απ’ ότι στις Βρυξέλλες σε ό, τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει μία δίκαιη διευθέτηση της κρίσης και αναγκαία απομείωση του δυσβάσταχτου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους που συσσωρεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια». Ο ίδιος επεσήμανε, επίσης, ότι «η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει» και διευκρίνισε ότι «η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μία τέτοιας διευθέτησης», ενώ πρόσθεσε πως «αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε ενωμένοι μαζί με όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού μέσα κι έξω από τη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τους ομογενείς ως «τους καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού στις ΗΠΑ» -μιας χώρας η οποία παίζει πολύ «σημαντικό ρόλο παγκοσμίως σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν και το μέλλον του τόπου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε θύματα λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε εκ μέρους του ελληνικού λαού τους ομογενείς για τις ακατάπαυστες προσπάθειές τους εδώ και πολλά χρόνια όσον αφορά στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και για το γεγονός ότι αποτελούν «τον σημαντικότερο πρεσβευτή των συμφερόντων αυτών».

  «Η ελληνική κυβέρνηση βρήκε πολύ πιο  ευήκοα ώτα στην Ουάσινγκτον απ’ ότι στις Βρυξέλλες» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι οι Έλληνες της διασποράς και οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερη έγνοια για την πατρίδα και τα τεκταινόμενα απ’ ότι κι εμείς που μένουμε στην Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύτηκε απέναντί τους για αξιοποίηση της δράσης και της παρουσίας τους, με στόχο «τον καλύτερο συντονισμό για την υπεράσπιση της δυνατότητας της παρουσίας των ομογενών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Αμερικής, προς όφελος της εθνικής προσπάθειας».

Μιλώντας για την οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός υπήρξε το θύμα επιλογών που οδήγησαν σε σταδιακή άρση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και οδήγησαν στην ανάγκη ενός δανεισμού που είχε ως συνέπεια την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποδυνάμωσαν την παραγωγική βάση και την οικονομία της πατρίδας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έχετε κι εσείς συγγενείς στην Ελλάδα και θα πονάτε όπως πονά όλος ο Ελληνισμός για τις μεγάλες δυσκολίες που περνά τα τελευταία χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης