Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στους Financial Times.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκρινε πως η ζώνη του ευρώ «έχει πλέον τη θεσμική επάρκεια για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ενδοευρωπαϊκά ζητήματα» ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε πως δημιουργεί «απορία η μη εποικοδομητική στάση του Ταμείου σε δημοσιονομικά και οικονομικά ζητήματα».
 
Η εφαρμογή του μνημονίου «είναι δύσκολη, αλλά καλύτερη από κάθε άλλη επιλογή ώστε να φύγει η χώρα από τον έλεγχο της τρόικας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός ζήτησε το ΔΝΤ να μείνει έξω από το ελληνικό πρόγραμμα. «Πιστεύουμε πως μετά από έξι χρόνια διαχείρισης αυτής της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη έχει πλέον τη θεσμική επάρκεια να αντιμετωπίσει ενδοευρωπαϊκά ζητήματα» είπε, ενώ δεσμεύτηκε εκ νέου ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, με στόχο την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής.

«Πιστεύουμε πως όσο γρηγορότερα βγούμε από το πρόγραμμα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα… Εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Ιανουάριο, θα έχουμε καλύψει πάνω από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων στη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα capital controls εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα έχουν αρθεί μέχρι το Μάρτιο και πως η χώρα θα μπορεί να δανειστεί στις διεθνές αγορές κεφαλαίου «πριν το τέλος του 2016».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να βγούμε από τον έλεγχο της τρόικας, πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «είναι δύσκολο, όμως είναι καλύτερα από κάθε άλλη επιλογή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης