Συνέντευξη στην ErtOpen και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσαλαπάτη παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία τόνισε ότι «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος», εκτιμώντας παράλληλα ότι εκλογές δεν θα γίνουν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό σχολίασε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά.

Για το δημοψήφισμα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό, για πολύ μεγάλα ζητήματα, να αποφαίνεται για το μέλλον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο Υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποχωρήσεων. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία» υποστήριξε. «Οταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αναφορά του στο Κούγκι. «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι». Πάντως, σημείωσε ότι «το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε επίσης στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, λέγοντας ότι «εγώ δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο να έχουν πωληθεί όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια σε μία εταιρεία και χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Στη Γερμανία δεν θα συνέβαινε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μου αρέσει η έντονη αντιπαράθεση. Ο κόσμος μας βλέπει ενωμένους με τις διαφωνίες μας. Ως διαπραγματευτής θέλω ένα κόμμα που να με ελέγχει και να με εγκαλεί. Αυτό είναι απαραίτητο σε μία διαπραγμάτευση γιατί οι ανθρώπινες αντοχές δοκιμάζονται». Αναφορικά με τις επαφές της Ελλάδας με άλλες χώρες, δήλωσε ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αφορά ένα ζήτημα που παραμένει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και θα λυθεί εκεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης