Άμεση ήταν η αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην πρόταση Σαμαρά για «μεταβατική ΕΡΤ» και τη σύσταση ευρείας διακομματικής επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του, με απόλυτη σαφήνεια, η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ, σχολίασαν κύκλοι του κόμματος σχετικά με την πρόταση του Πρωθυπουργού για μεταβατικό σχήμα στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε τον ορισμό επιτροπής ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Προτείνει ειδικότερα η επιτροπή αυτή, που θα έχει, όπως αναφέρει, προσωρινό χαρακτήρα, να συσταθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει ορίσει ο υπουργός Οικονομικών. Ο Πρωθυπουργός σημειώνει παράλληλα ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση μπορεί να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και δηλώνει ότι αναμένει «την αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό». 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ΔΗΜΑΡ, σημειώνει ότι δεν έχει τίποτα αλλάξει μετά την πρόταση του Πρωθυπουργού σχετικά με την ΕΡΤ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί την επανάληψη της πρόταση που υπεβλήθη από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουν στο άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, την λειτουργία της με πλήρες πρόγραμμα, την αναδιοργάνωσή της ενώ θα λειτουργεί και τέλος να αρθεί η πράξη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που της βάζει λουκέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης