Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος-Πέτρος Κουσουλός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως μέγιστη πρόκληση εκλαμβάνεται η απαίτηση των Ελλήνων βουλευτών να ταξιδεύουν δωρεάν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η αναίδεια και η θρασύτητα δεν έχει όρια καθώς η εκπρόσωποι του λαού στο Κοινοβούλιο έχουν τις αξιώσεις να φιλοξενούνται σε VIP θέσεις με την… απλή επίδειξη της βουλευτικής τους ταυτότητας.

Την ώρα που κόβουν τα οδοιπορικά, κατακρημνίζουν τους μισθούς, περικόπτουν συντάξεις και επιδόματα, οι 300 της Βουλής με απροκάλυπτο τρόπο επικαλούμενοι την εφαρμογή των ορισμών της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ζ’ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής, που αφορά την… «ατέλεια» των βουλευτών, ζητούν την δωρεάν μετακίνησή τους στους νησιωτικούς προορισμούς της επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας, οι εθνοπατέρες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με κάποιο νησί, επιθυμούν να ταξιδεύουν δωρεάν εις υγείαν των κορόιδων!

Το έγγραφο της ντροπής

Στις 18 Ιουλίου 2012 η προϊσταμένη του τμήματος εκκαθάρισης και αποζημιώσεων και δαπανών της Βουλής, ονόματι, Ευλαμπία Πεντάρη, απέστειλε προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο γνωστοποιούσε την προκλητική απαίτηση των Ελλήνων βουλευτών.

Η σπουδή της Ευτυχίας Πεντάρη μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και προφανώς -κατόπιν άνωθεν εντολών- ήθελε να διασφαλίσει την ακτοπλοϊκή «ατέλεια» των 300.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr το θέμα ανακινήθηκε και από πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές, οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται δεν αρκέστηκαν στις αποζημιώσεις, επιδόματα και άλλα προνόμιά τους και θέλησαν να βάλουν το… χέρι στο βάζο με το μέλι!

Οι αντιδράσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών

Η απαίτηση των κ.κ. βουλευτών προκάλεσε την οξεία αντίδραση των εκπροσώπων του ακτοπλοϊκού κλάδου.

Σε απαντητικές επιστολές οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, υπενθυμίζουν ότι βάσει κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου (3324.1/15/03, παρ. 5) οι μετακινήσεις των εν ενεργεία βουλευτών πραγματοποιούνται με δαπάνη που βαραίνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ο Έλληνας νομοθέτης έχει προβλέψει την εν λόγω διευκόλυνση για τους βουλευτές εφόσον το ταξίδι αφορά μετάβαση στον τόπο εκλογής του και όχι ταξίδια αναψυχής», αναφέρει ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Η αποκάλυψη της zougla.gr εγείρει μείζον ηθικό θέμα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα. Εν έτει 2012 υπό τις συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι προκλητικό να απολαμβάνουν οι βουλευτές που δεν υφίστανται για τους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης