Του Χρήστου Καράμπελα

Οι θαυμαστές της έβδομης και της ένατης Τέχνης των κόμικ, οι λάτρεις των video games, του cosplay και της λογοτεχνίας φαντασίας (επιστημονικής και μη) είχαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε την τιμητική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο φεστιβάλ κόμικ Athens Con, που φιλοδοξεί να φτάσει τα επίπεδα οργανώσεων του εξωτερικών όπως το Comic Con, έλαβε χώρα στο Γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο και πρόσφερε ένα διήμερο οργασμό από events, συναντήσεις, εργασήρια και πολλών ακόμα «πολύχρωμων» και… υπερηρωικών δραστηριοτήτων.

Στο AthensCon ήταν και ο Kit, το αμάξι του Knight Rider

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, το διήμερο φεστιβάλ «δύναται να γίνει η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους στη χώρα, ενώνοντας, υπό τη σκέπη του, κουλτούρες πολλών διαφορετικών χωρών. Στόχος είναι η οργάνωση ενός διήμερου που κανείς δε θα θέλει να χάσει τόσο για τους καλεσμένους που θα συμμετέχουν και τις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται, όσο και για τις εκδηλώσεις, τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, και όλες τις μοναδικές εμπειρίες που θα προσφέρονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης». 

Ο σιδερένιος θρόνος του Game of Thrones

Οι φανς του Star Wars μπορούσαν να βγουν φωτογραφία με τον Darth Vader

Κομίστες, συγγραφείς, ηθοποιοί και cosplayers διεθνούς φήμης πλαισίωσαν την πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και workshops. 

Ανάμεσα τους ήταν ο Σκοτσέζος Alan Grant, βασικός συγγραφέας κόμικ της 2000 AD που δημιούργησε τις πιο γνωστές ιστορίες του Judge Dredd, (δούλεψε και στη DC, στο συγγραφικό τιμόνι των τίτλων Lobo και Demon), ο Claudio Castellinι, Ιταλός σχεδιαστής κόμικς, το έργο του οποίου το έργο έχει επηρεάσει καλλιτέχνες όπως ο Neal Adams και ο John Buscema και ο Carlos Pacheco, εξαιρετικός σχεδιαστής κόμικ που ξεκίνησε την καριέρα του στο ευρωπαϊκό τμήμα του Planeta De Agostini Comics και έφτασε να σχεδιάζει σήμερα «πρωτοκλασάτους» ήρωες της Marvel και της DC, όπως οι X-men και ο Flash.

Προτομές διάφορων ηρώων της έβδομης και ένατης Τέχνης

Ομοίωμα της Μόνικα Μπελούτσι

Έκθεση βασισμένη στη μάσκα του V for Vendetta

Γλυπτά που θυμίζουν Tim Burton

Σεμινάριο σπαθασκίας αλά Game of Thrones

Στο πλαίσιο της διήμερης διοργάνωσης, προγραμματίστηκαν πολλά σεμινάρια, εργαστήρια, διαγωνισμοί, mini-πρωταθλήματα και άλλες δραστηριότητες, στις οποίες το κοινό μπορούσε να συμμετέχει, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία εκθετών με συλλεκτικά προϊόντα προς πώληση από τις διασημότερες έως τις πλέον… cult επιτυχίες του φανταστικού στοιχείου στο σινεμά, τα κόμικς, τα games και άλλες μορφές ψυχαγωγίας.

Ανάμεσα στα σεμινάρια που ξεχώρισαν ήταν αυτό του Μίλτου Γερολέμου, ηθοποιού που ερμήνευσε τον εκπαιδευτή που έμαθε στην Άρια Σταρκ να μάχεται με ξύλινο σπαθί στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Ο Γερολέμου βρέθηκε στο φεστιβάλ αφενός για να γνωρίσει τους Έλληνες θαυμαστές της δουλειάς του, αφετέρου να δώσει μαθήματα σε όσους ενδιαφέρονταν να μάθουν σπαθασκία.

Ο ηθοποιός έδωσε συνολικά τέσσερα σεμινάρια, στο καθένα από τα οποία υπήρχαν θέσεις για 30 εκπαιδευόμενους «μαχητές» ενώ στο τέλος υπέγραψε και χάρισε 20 από τα ξύλινα σπαθιά εκπαίδευσης σε 20 τυχερούς συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν με κλήρο.

Ο Μίλτος Γερολέμος επί το έργον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης