Συνέντευξη: Σπυριδωνία Κρανιώτη
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Το zougla.gr βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Άγγελα Μέρκελ» στις 11 Δεκεμβρίου στο θέατρο της Ελπίδας και μίλησε με τον σκηνοθέτη της παράστασης Φώτη Μεταξόπουλο καθώς και τους Μανώλη Δεστούνη και Σοφία Τρανά που πρωταγωνιστούν. Τα κείμενα είναι των Κώστα Παπαπέτρου, Δήμου Μυλωνά και Λεωνίδα Τσίπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια επίκαιρη, καυστική, σατιρική, μουσικοχορευτική επιθεώρηση, εμπνευσμένη από την εποχή μας, αλλά και με μια προφητική ματιά στο μέλλον. Μια παράσταση φρέσκια με νέους ταλαντούχους ηθοποιούς που στηρίζονται στην αύρα και την ιστορία της παλιάς καλής επιθεώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σύγχρονη σάτιρα, με πολύ γέλιο, που φέρει τη σφραγίδα του Φώτη Μεταξόπουλου και με τη σύμπραξη του Μανώλη Δεστούνη, αποτελεί μια αληθινή κατάθεση ψυχής που στόχο της έχει να διασκεδάσει το κοινό, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη στις μέρες μας.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Μανώλης Δεστούνης και η Σοφία Τρανά μίλησαν στο zougla.gr και εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες της παράστασης καθώς και της επιθεώρησης ως είδος και χαρακτήρισαν ως «θαύμα» πως μια πολυπρόσωπη επιθεώρηση με καλά κείμενα κατάφερε να πραγματοποιηθεί σε ένα τόσο μικρό χώρο και το κοινό να την αγκαλιάσει.

Δείτε το βίντεο της συνεντευξης:

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες επισήμαναν ότι το είδος της επιθεώρησης «έπεσε» όταν χάθηκαν «οι μεγάλοι μάστοροι»: Ηλιόπουλος, Χατζηχρήστος, Αυλωνίτης, Βλαχοπούλου, Καλουτά και αναφέρθηκαν στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου τονίζοντας:

«Λίγοι ηθοποιοί έχουν το μέγεθος των παλιών. Ήτανε μεγάλοι γιατί παίζανε για την  ψυχή τους όχι για τα χρήματα», τόνισε ο Φώτης Μεταξόπουλος…«Σήμερα λείπει η ψυχή», σχολίασε.

Οι καλλιτέχνες ανέδειξαν τον έντονο πολιτικό χαρακτήρα της παράστασης και ο Φώτης Μεταξόπουλος τόνισε πως αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι το πως φτάσαμε ως εδώ και πρότεινε ως λύση «οι έχοντες, οι πλούσιοι, και η εκκλησία να αναλάβουν να ξοφλήσουν το χρέος και να δώσουν το 20%της αξίας των χρημάτων τους». Ο Μανώλης Δεστούνης τόνισε πως πρέπει να βρούν αυτούς που φάγανε τα πολλά λεφτά. «Λίστα Λαγκάρντ, Siemens, off  shore εταιρίες, μακάρι να τους πάνε μέσα», σχολίασε.

Η Σοφία Τρανά είπε πως δοκιμάζεται για πρώτη  φορά στο είδος της επιθεώρησης και ευχαρίστησε τον Μανόλη Δεστούνη που την επέλεξε και της πρότεινε να συνεργαστούν. Τόνισε τα θετικά σχόλια και την ανταπόκριση  του κοινού και μίλησε για την αξία του χορού στην ζωή της. «Νιώθω άρρωστη όταν δεν χορεύω», σημείωσε, αναφερόμενη και στην ιδιότητά της ως χορεύτρια.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος τόνισε πως ο χορός… ανανεώνει τα κύτταρα του και έχει βάλει ημερομηνία λήξης στα 120: Η ταυτότητα μου λέει 80 το σώμα μου λέει 40. Ποια είναι τα μυστικά της μακροζωίας; χορός, κίνηση, γυμναστική.

Οι καλλιτέχνες αποκάλυψαν στο φακό του zougla.gr τα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια… 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, που με έντονες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια στηλιτεύει την κρίση που διανύει η χώρα μας, βρέθηκε στην πρεμιέρα και σχολίασε στο zougla.gr ότι το κυβερνητικό επιτελείο, αντί να πάει στην παράσταση του Λαζόπουλου, θα έπρεπε να έχει παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη επιθεώρηση..
.
Παρακολουθήστε το βίντεο με τη δήλωση του Δ Κολλάτου:

Λίγα λόγια για το έργο:
Σύμφωνα με τα κείμενα της επιθεώρησης βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2040. Εκατό χρόνια από τη μαύρη κατοχή, Γερμανοί τότε Γερμανοί και τώρα. Σαράντα πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και 56 μνημόνια έχει ζήσει ο τόπος. Όμως οι τρείς μάγοι Τσιπράν, Μπαρούφ και Λαφαζάν εξακολουθούν να μας φέρνουν τα δώρα τους: EΝΦΙΑ, ΦΠΑ και Ασφαλιστικό. Η Ζωή αναζητά την εκδίκησή της, ο Άδωνις ηγείται της «Νέας Πανωλεθρίας» και η (Κ)άγκελα Μέρκελ μας έχει βάλει για τα καλά στα Κάγκελά της…

Επειδή όμως ο Έλληνας τα κάγκελα ποτέ δεν τα αντέχει, δεν χάνουμε το κέφι μας, τραγουδάμε και χορεύουμε γιατί αλλιώς χανόμαστε!!!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Χορογραφίες:Φώτης Μεταξόπουλος
Μουσική: Νίκος Ασημάκης
Σκηνικά/Κουστούμια:Παμίνος
Φωτισμοί: Στάθης Αναστασίου
Τραγούδι: Λυδία Βαφειάδη



Πρωταγωνιστούν:

Μανώλης Δεστούνης
Σοφία Τρανά
Κλειώ Αβραμίδου
Κωνσταντίνα Λάσκαρη – Φωκά
Δαμιανός Νικολαΐδης
Κωνσταντίνα Σπάθη
Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Δέσποινα Χαριάτη

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή στις 20:00
Σάββατο στις 18:00 και 20:00
Κυριακή στις 18:00
Διάρκεια παράστασης: 110’ με το διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ

Θέατρο Ελπίδας: Αριστοτέλους 53 και Σμύρνης
τηλέφωνο: 210 881 6780 – 694 526 2890

Φωτογραφίες από την παράσταση:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης