Μετά την τετραετή επιτυχημένη πορεία του έργου «Η πόρνη από πάνω» η Κατερίνα Διδασκάλου ανεβάζει την «Απολυμένη» έργο του ίδιου συγγραφέα του Αντώνη Τσιπιάνίτη σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη στο θέατρο Βρετάνια.

Η γνωστή ηθοποιός υποδύεται μια δημοσιογράφο την Μαριέτα που εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της.Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται… Όλες οι «πόρτες» κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαριέτα ολομόναχη, χωρίς στήριξη από πουθενά, αγωνίζεται να επιβιώσει. Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποιεί πως πριν απολυθεί από τη δουλειά της ήταν απολυμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της την ζωή που την διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποιά είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη. Και τότε όλα αλλάζουν.

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε στο Zougla.gr και τόνισε τις ιδιαιτερότητες της παράστασης καθώς και τις ομοιότητες της με την ηρωίδα που υποδύεται και αποκάλυψε τι την συγκινεί στον ρόλο της και ποιά είναι τα μελλοντικά της σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zougla.gr: Γιατι επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο τι σας ώθησε να το κάνετε;

Κατερίνα Διδασκάλου: Γιατί είναι ένα έργο πολύ επίκαιρο αλλά εκτός από αυτό παρουσιάζει το θέμα της απόλυσης με ουσία & πολύ χιούμορ, εξετάζει τη διαδρομή μέσα μας, όταν παύουμε να «έχουμε» και αρχίζουμε να «είμαστε».

Έχετε κοινά στοιχεία με την «Μαριέτα» τον ρόλο που υποδύεστε;

Και ναι και όχι, δεν υπήρξα μεν ποτέ δημοσιογράφος αλλά έχω περάσει και εγώ δύσκολες καταστάσεις, όπως και η ηρωίδα όμως σκεφτόμουν πάντα θετικά και δεν σταματούσα ποτέ να σκέφτομαι πιθανές λύσεις .

Πόσο ψυχοφθόρο ή απελευθερωτικό είναι για εσάς να βρίσκετε μιαμιση ώρα μόνη στη σκηνή;

Αυτή τη μιάμιση ώρα τη χαίρομαι παρότι είναι επίπονη η παράσταση λόγο των αντιδράσεων του κοινού, που γελάει, συγκινείται και πολλές φορές χειροκροτεί στη μέση μιας φράσης. Αυτό το συναίσθημα είναι υπέροχο

Υπάρχει κάτι στην «Απολυμένη» που σας συγκινεί;

Με συγκινεί το γεγονός ότι στο τέλος δίνει τη «λύση» ένας πολύ καλός φίλος από τους λίγους που της έχουν απομείνει μετά την απόλυση της. Ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο κοινό στοιχείο με τη Μαριέτα , δεδομένου ότι πολλές φορές και στην δική μου ζωή εμφανίζονται «άγγελοι φίλοι», από το πουθενά.

Υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;

Θα κάνω το Δεκέμβριο στο Εθνικό ένα θεατρικό αναλόγιο πάνω σε έργα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία πάλι του Κώστα Γάκη και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό και έπεται συνέχεια …

Έναρξη : 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια

Παίζει: Κατερίνα Διδασκάλου
Σκηνοθεσία : Κώστας Γάκης
Σκηνικά. Κοστούμια : Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Μουσική : Κώστας Γάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Παπαφωτίου
Φωτογραφίες : Νίκος Καρανικόλας

Το έργο παίζεται κάθε Δευτέρα στις 19:30 και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια:1 :30’
Χωρίς Διάλειμμα

Πληροφορίες – κρατήσεις 210 3221579
Τιμές εισιτηρίων 12€ , φοιτητικά – ανέργων 10€ και ΟΓΑ .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης