Το φημισμένο φεστιβάλ των Καννών ξεκίνησε την Τετάρτη, με σύσσωμο τον κινηματογραφικό κόσμο να καταφτάνει από όλα τα μέρη του πλανήτη, προκειμένου να δώσει το «παρών».

Το φετινό 68ο φεστιβάλ, που διοργανώνεται παραδοσιακά στο Palais des Festivals et des Congrès στις Κάννες της Νοτίου Γαλλίας, άνοιξε σήμερα τις πόρτες του και είναι αφιερωμένο στη Σουηδή, χολιγουντιανή ηθοποιό Ingrid Bergman, εμβληματική προσωπικότητα για τον θεσμό. Οι αφίσες μάλιστα της διοργάνωσης εμφανίζουν το πρόσωπο της θρυλικής star, φωτογραφημένης από τον David Seymour.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικεφαλής της διοργάνωσης θα είναι φέτος οι αδερφοί Joel και Ethan Coen, γεγονός το οποίο αποτελεί πρωτοτυπία για το φεστιβάλ, μιας και μέχρι πέρυσι ένα και μόνο άτομο αναλάμβανε αυτήν τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε την παρουσίαση της εναρκτήριας ταινίας «La Tête Haute» ή «Standing Tall» με πρωταγωνίστρια την Catherine Deneuve. Η ταινία χαρακτηρίστηκε ως δραματική και αρκετά εναλλακτική, παρά την παρουσία της φημισμένης ηθοποιού. Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία η σκηνοθέτης Emmanuelle Bercot εξέφρασε το «παράπονό» της, επειδή το φιλμ της δεν συμπεριλήφθηκε στο διαγωνιστικό μέρος.

Παράλληλα, φυσικά τα βλέμματα έκλεψαν οι χολιγουντιανοί stars που έφτασαν ήδη από την πρώτη ημέρα στην πόλη. Sienna Miller, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Catherine Deneuve, Jake Gyllenhaal, Karlie Kloss , Doutzen Kroes, John Legend, Natalie Portman, Naomi Watts, αλλά και ο δικός μας Κώστας Γαβράς ήταν μόνο μερικοί από αυτούς.

Από ελληνικής πλευράς, τα φώτα θα πέσουν τις επόμενες ημέρες στον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία «Lobster», η οποία είναι υποψήφια για τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα, ενώ ακόμη 11 Έλληνες σκηνοθέτες με τις δημιουργίες τους συμμετέχουν στην κατηγορία Short Film Corner (ταινίες μικρού μήκους). Την ίδια στιγμή, φημολογείται πως στο φεστιβάλ θα παρευρεθεί και ο Σάκης Ρουβάς.

Σημειώνεται πως το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου.

Δείτε επίσης:  Sienna Miller & Jake Gyllenhaal: Έλαμψαν στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης