Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Εάν δεν προσέχεις τι δηλώνεις, μπορεί να γίνεις ανέκδοτο. Ουσιαστικά και μεταφορικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εννοώ, δηλαδή, ότι αυτό ισχύει όχι μόνον για τους πολιτικούς που καταφεύγουν σε βεβιασμένες δηλώσεις μόλις δουν κάμερα, αλλά και για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι κουβαλάνε 622.000 ευρώ κολλαριστά πεντακοσάρικα σε σακούλες, πιάνονται στα πράσα και δηλώνουν ότι δεν το γνώριζαν, χωρίς συνέπειες.

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο ο διευθυντής της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, Νίκος Συντυχάκης, να επιστρέφει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Ντουμπάι, να τον σταματούν οι τελωνειακοί, να τον ερωτούν πόσα χρήματα έχει επάνω του, εκείνος να τους απαντάει μόνον 5.000 ευρώ, να του ανοίγουν τα μπαγάζια και όταν ανακαλύπτουν 622.000, ο κ. διευθυντής να δηλώνει άγνοια, να κατάσχονται, να παραπέμπεται στην Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να του επιστρέφονται πίσω ως ναυτιλιακό συνάλλαγμα, χωρίς καμία συνέπεια!

Ήταν λανθασμένη η πληροφορία μας ότι χρειάστηκαν τρεις μήνες έρευνας για να του επιστραφεί το ποσόν, αφού παρακρατήθηκε το 25%, όπως ορίζει ο νόμος. Χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, λοιπόν, συκοφαντούνται η εισαγγελέας και ο ανακριτής του Λιμενικού, επειδή έκαναν τη δουλειά τους, από εκείνους οι οποίοι αντί να καθίσουν στο σκαμνί, στέκονται στον άμβωνα και παραδίδουν μαθήματα νομιμότητας!
Το τελωνείο του αεροδρομίου έκανε άριστα τη δουλειά του και παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια Αρχή, η οποία όφειλε, αφού ολοκλήρωνε την ερευνά της, να την αποστείλει στον εισαγγελέα.

Ποια έρευνα διενήργησε η Αρχή μέσα σε οκτώ ημέρες, τόσες χρειάστηκε, για να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι ότι τα χρήματα είναι νόμιμα;

Πότε άλλοτε έγινε σοβαρή έρευνα σε αυτήν τη χώρα εντός οκτώ ημερών και πώς μπορούν τόσα πολλά χρήματα να μεταφέρονται νόμιμα με βαλίτσες, χωρίς παραστατικά; Τέτοιους ισχυρισμούς δεν μπορείτε να τους υποστηρίζετε ούτε για αστείο.

Σήμερα, λοιπόν, συκοφαντούνται η εισαγγελέας και ο ανακριτής του Λιμενικού, επειδή έκαναν τη δουλειά τους, από εκείνους οι οποίοι αντί να καθίσουν στο σκαμνί, στέκονται στον άμβωνα και παραδίδουν μαθήματα νομιμότητας!

Χάθηκε η λογική, πήγε περίπατο ο κοινός νους και ζούμε σουρεαλιστικές καταστάσεις, κατά τις οποίες η αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη ζητεί εξεταστική επιτροπή για την τηλεφωνική επικοινωνία του Καμμένου με τον ισοβίτη, με το ερώτημα εάν ο υπουργός το έπραξε για να τον ενθαρρύνει να πει την αλήθεια για τους 2,1 τόνους ηρωίνη ή για να συκοφαντηθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Γνωρίζετε τι είπε στο απολογητικό του υπόμνημα ο Νίκος Συντυχάκης; «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν γνώριζα ότι όφειλα να δηλώσω τις 622 χιλιάδες επειδή είναι της εταιρείας και δήλωσα μόνο ό,τι είχα επάνω μου, τις πέντε χιλιάδες ευρώ δηλαδή»!

Συγγνώμη, σε ποια σοβαρή χώρα μπορεί να γίνει αποδεκτή μία τόσο γελοία δικαιολογία χωρίς συνέπειες; Ποια σοβαρή Αρχή μπορεί να δεχτεί ότι ο διευθυντής μίας σοβαρής εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με 36 πλοία παρακαλώ, μπορεί να μεταφέρει σε σακούλες 622 χιλιάδες, αδήλωτες, χωρίς παραστατικά;

Ποια εταιρεία δεν θα έστελνε αμέσως στο σπίτι του στέλεχός της και μάλιστα με διευθυντική θέση, που αγνοεί τους βασικούς κανόνες μεταφοράς χρημάτων και τρέχει σαν τον τρελό στα αεροδρόμια, με μία βαλίτσα 622.000 ευρώ χωρίς παραστατικά;

Τέτοια ποσά μεταφέρονται αυστηρά μέσω τραπέζης, με επίσημα παραστατικά κι όχι με σακούλες. Ποιος ήταν, δηλαδή, ο Συντυχάκης; Ο Τσακ Νόρις που δεν φοβάται κανέναν και τα βάζει με 20 αντιπάλους, όταν το λιγότερο που θα μπορούσε να πάθει ήταν να τον ληστέψουν και να τον αφήσουν στον τόπο;

Με ποια λογική ο κ. Νικολούδης, επικεφαλής της Αρχής εκείνη την εποχή εάν δεν κάνω λάθος, του τη χάρισε; Ποιος έκλεισε τα μάτια των υπευθύνων, όταν οι Έλληνες λιμοκτονούσαν, σε παράνομες μεταφορές τόσων χρημάτων;

Εάν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν, σύμφωνα με όσα μου έχει αφηγηθεί ο Γιαννουσάκης, ότι τη συγκεκριμένη πρακτική Συντυχάκης και Κοτσώνης την επαναλάμβαναν επί σειρά ετών, καλυπτόμενοι από έναν αστυνομικό του αεροδρομίου για να μην πιαστούν ποτέ στα πράσα, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της φοροδιαφυγής.

Ακούστε τι μου είπε τότε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, ο οποίος σήμερα δίνει βροχηδόν συνεντεύξεις στους αξιολύπητους followers του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Όχι κύριοι, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας το γεγονός ότι οι ίδιες Αρχές οι οποίες κυνηγούν δημοσίους υπαλλήλους για είκοσι και τριάντα χιλιάδες ευρώ (και πολύ καλά κάνουν), επειδή δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν στο πόθεν έσχες τους, κλείνουν τα μάτια σε τόσο κραυγαλέες υποθέσεις.

Αποτελεί διασυρμό της έννοιας νομιμότητα, οι Αρχές για τη διερεύνηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος να δίνουν την εντύπωση ότι το ξεπλένουν με τόσο απροκάλυπτο τρόποΑποτελεί διασυρμό της έννοιας νομιμότητα, οι Αρχές για τη διερεύνηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος να δίνουν την εντύπωση ότι το ξεπλένουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.

Αποτελεί παραδικαστικό κύκλωμα η ατιμωρησία τέτοιων καταστάσεων, πέραν πάσης αμφιβολίας.

Δεν είναι δυνατόν συμμορίες, δημοσιογραφικές και επιχειρηματικές, να διαφεντεύουν τον τόπο και να μην κουνιέται φύλλο.

Τώρα κιόλας πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Ναι, η Δικαιοσύνη ολιγώρησε, όταν μετά την πάροδο τόσων ετών σπεύδει να διερευνήσει όσα προ πολλού όφειλε να έχει δικάσει και οι δράστες να εκτίουν σήμερα την ποινή τους.

Ελλιπή τα στοιχεία, ελλιπείς οι έρευνες, ελλιπείς οι μαρτυρίες και πολλά πράγματα κατευθυνόμενα από αόρατα χέρια που κινούν τα νήματα.

Εξεταστική εδώ και τώρα για την αποκάλυψη της αλήθειας και όχι κωλυσιεργίες για τη συγκάλυψη. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τους εξαρτημένους. Φιλοδοξούμε, όμως, να διατηρήσουμε την καλύτερη σχέση με τους Έλληνες πολίτες, των οποίων η νοημοσύνη υποτιμάται, όταν η ίδια τους η ζωή έχει γίνει κόλαση, μέσω άθλιων συμπεριφορών.

Δείτε τα δύο έγγραφα από τον εντοπισμό του ποσού των 622.000 ευρώ στις βαλίτσες του Συντυχάκη:

  

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης